Putin: Avrasya Ekonomi Birliği ve Mısır serbest ticaret bölgesini kurabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrasya Ekonomi Birliği ile Mısır'ın serbest ticaret bölge kurabileceğini ve ödemelerinde ulusal para birimine geçebileceklerini bildirdi. Putin Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile görüşmesinin...

26 Ağustos 2015 Çarşamba 17:26
Putin: Avrasya Ekonomi Birliği ve Mısır serbest ticaret bölgesini kurabilir






Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrasya Ekonomi Birliği ile Mısır'ın serbest ticaret bölge kurabileceğini ve ödemelerinde ulusal para birimine geçebileceklerini bildirdi. Putin Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile görüşmesinin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile görüşmemiz faydalı ve iş atmosferi içerisinde gerçekleşti. Tüm Rus - Mısır ilişkileri üzerine fikir alışverişi yaptık."

Rus lider, "Ekonomiyi teşvik etmek için atmak attığımız adımların arasında Mısır ile Avrasya Ekonomi Birliği'nin serbest ticaret bölgesinin kurulması, ödemelerde ulusal para birimine geçiş ve yatırım işbirliği yer alıyor" dedi.

Devlet Başkanı, bu kararların iki ülkenin ticaret hacminin artmasına sebep olacağını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.