Tuzhurmatı'da son durum: Türkmen Kürt çatışması sürüyor

Irak Türkmen şehri Tuzhurmatı'da silahlı Kürt gruplarının saldırılarını yoğunlaştırması gerginliği tırmandırıyor. Keskin nişancıların sivil Türkmenleri hedef alan saldırıları bugün de sürdü.

27 Nisan 2016 Çarşamba 18:44
Tuzhurmatı'da son durum: Türkmen Kürt çatışması sürüyor






Tuzhurmatı'da son durum: Türkmen Kürt çatışması sürüyor

Irak’ta 23 Nisan'dan beri çatışmaların yaşandığı Tuzhurmatu'da bugün 2 kişi öldü 2 kişi de yaralandı. Daha önce terör örgütü IŞİD'lilerin saldırdığı Türkmen şehri bu kez de silahlı Kürt grupların saldırısına maruz kalıyor.

Tuzhurmatu polis müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ''Bugün saat 16:00’da Tuzhurmatu Devlet Hastanesi yakınlarında devriye gezen bir polis aracı Kürt gruplar tarafından silahlı saldırıya maruz kaldı.

Saldırı sonucu polis görevlisi Adnan İbrahim (39) olay yerinde hayatını kaybetti. Biri Binbaşı olmak üzere 2 polis yaralandı''.

Öte yandan dün Türkmen Mustafa Ağa mahallesini hedef alan havanlı saldırıda yaralanan Muhanned Gadban Hamza adlı Türkmen genci bugün tedavi gördüğü Diyale'nin Bakuba Hastanesinde hayatını kaybetti.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.