IŞİD'den Hollande'yi kızdıracak açıklama!

Paris'teki kanlı terör saldırısının ardından Fransa Başbakanı Valls ve Cumhurbaşkanı Hollande'ın "mücadele sürecek" mesajından sonra Fransız savaş uçakları IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'yı bombaladı. Fransa Savunma Bakanlığı Rakka operasyonu hakkında "Çok yoğun hava harekatı yapılıyor" açıklamasını yaptı. IŞİD ise boş hedeflerin vurulduğunu açıkladı.

16 Kasım 2015 Pazartesi 16:49
IŞİD'den Hollande'yi kızdıracak açıklama!






Katliamın ardından Fransa IŞİD hedeflerini vurdu. Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, hava operasyonuna 10 savaş uçağı katılırken, Rakka'daki IŞİD hedeflerine 20 bomba bırakıldı. Savunma Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında vurulan hedefler arasında komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarının da olduğu belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıların ardından yaptığı açıklamada "Acımasız bir savaş yürüteceğiz" diyerek saldırganların karşılarında 'kararlı bir Fransa' bulacaklarını belirtmişti.

 
Uçaklar Birleşik Arap Emirlikleri'ne konuşlandı...

Le Figaro Gazetesi'nin Fransa Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, IŞİD'ın yönetim merkezi olarak bilinen Suriye'nin Rakka kentini 10 savaş uçağı ile bombaladığını bildirdi. Haberde, Fransa'nın ilk defa Suriye topraklarında böyle yoğun bir bombardıman gerçekleştirildiği belirtilirken, Fransız savaş uçakları Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'de konuşlandığı bilgisine de yer verildi
 
10 savaş uçağı ile bombalandı... 

Fransa Savunma Bakanlığı, hava saldırılarına katılan 10 savaş uçağının 20 bomba bıraktığını açıkladı. Operasyonda; IŞİD'in kumanda ve kontrol merkezi, cephanelik, eğitim kampı ile militan alım merkezinin vurulduğu duyuruldu.
 
IŞİD'den açıklama...
 
IŞİD, Fransız hava kuvvetlerinin Pazar günü Rakka’ya yaptığı hava saldırılarında herhangi bir kayıp vermediklerini, hatta hiç kimsenin yaralanmadığını ileri sürdü.
 
Terör örgütü tarafından yapılan açıklamada, 30 hava saldırısında “boş hedeflerin” vurulduğu iddia edildi. 
 
Fransız yetkililer ise saldırılarda IŞİD’in eğitim kampı ve cephaneliğinin vurulduğunu söylüyor. 
 

Son Güncelleme: 16.11.2015 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.