İsrail, kaçırılan 3 çocuğu arıyor...

İsrail, terör örgütleri tarafından kaçırılan 3 çocuğu bulmak için büyük çaba harcıyor.Terör eylemini yapanlara HAMAS'tan kutlama gitti

14 Haziran 2014 Cumartesi 17:42
İsrail, kaçırılan 3 çocuğu arıyor...






İsrail, kaçırılan 3 çocuğu arıyor...


Rafael Sadi


Perşembe (12.6.2014) gecesini Cuma (13.6.2014) sabahına bağlayan gece saat 10.00 gibi 16 yaşlarındaki 3 Yeşiva öğrencisi  ehuda ve Şomron bölgesinde bulunan Guş Etsiyon'daki öğrenimlerlerinden çıkarak evlerine dönmek  otobüs beklemeye başladılarve ailelerine SMS mesajı göndererek '' Biz yoldayız'' dediler.Bulgulara göre model Hyundai marka beyaz bir araç kendilerini otostop olarak almış ve saat 10.30 gibi aileleri onları telefonla aradıklarında artık cvevap veremez durumdaydılar.
Yeşiva Oğrencilerinden biri Amerikan vatandaşı olup kendilerinin Filistinli terör gruplarından biri tarafından kaçırıldığı düşünlmektedir. Olay yerine gelen Güvenlik kuvvetleri vakit kaybetmeksizin aramalara başlamışlar ve bu haberin yazıldığı 14.6.2016 günü Cumartesi sabahı saat 06.00'ya kadar  genöler bulunabilmiş değildir.
Olay mahalline büyük miktarda  polis asker ve istihbarat birimleri gelmiş ve muhtemel olay çevresini her ihtimal göz önünde bulundurularak taramaktadırlar.
Bu tür kaçırılma olaylarında  evvelce  polisin elindeki tecrübelere göre  Kaşırılanları kaöırdıklarıını üstelenen birileri veya terör örgütlerinin açıklaması olurdu. Aradan neredeyse 36 saat geçmesine rağmen böyle bir aöıklama ve üstlenme gelmemiş olmasıının  oldukça manidar ve bu seferki olayın oldukça planlı bir grup tarafından gerçekleştirildiği İsrail Silahlı Kuvvetlerince düşünülmektedir.
Bu arada El Fetih grubu ile ve barış anlamalarına taahitlerini yerine getirmekle yükümlü olduklarını veyan eden Abu Mazen Hükümeti ve Flistin Otonomi Yönetini Güvenlik birimlerinin  aramalara katkıda bulunacakları beyan edilmişken aynı Hükümetin ortağı durumunda bulunan Hamas yönetimi ise  Bu olay hakkında görüşlerini dile getiren Hamas sözcüsü Hüsam Badaran bu eylemi yapanları kutlamış ve direnişin en gğzel örneği olarak adlandırmıştır.

İsrail Silahlı Kuvvetleri ve İsrail Polisinin elindeki istihbarat'a göre benzeri bir kaçırma olayının beklendiğini ve bu konuda oldukça derin bilgiler ve uyarılar bulunduğunu belirtildi. Olayın olabileceğinin kokusu havada vardı denmekte.
Olay yerine yakın bir köy olan DORA merkezini köyün tarlalarına bakan karanlık bir bölgesinde gençlerin kaçırıldıkları tahmin edilen i35 Hyundai marka araç yakılmış olarak bulunmuştur.Bunun da planın bir parçası olduğu tahmin edilmektedir.
Dora köyü ise zan altında olup daha 1.5 ay önce  hamursuz gecesi yemeğine gitmekte olan Emniyet amiri Baruh Mizrahi'nin yol kenarından ateş edilerek aracının içinde vurulduğu köy olarak bilinmektedir.
Bazı haberlerde olayın Irak'taki Işid örgütünün uzantısı olan Selefi bir organizasyon tarafından kaçırıldıkları yayılmış , ancak bu bilginin doğruluğunun henüz onaylanmadığı da basında belirtilmektedir.
İsrail hahambaşısı ve bölgesel hahambaşılar ise  toplumu gençlerin bulunması için dua etmeye davet etmişler ve Şabat Gününe gürüleceği için aramaların ve Güvenlik kuvvetlerinin çalışmalarına ara vermeden devam edebileceklerini belirtmişlerdir.
(Yahudi dini kuralları gereğince Cumartesi-Şabat günü iş yapılmaz.) hayat kurtarma durumu sözkonusu olnuca bu kural geçersiz kalır.

Bu tür kaçırma olaylarının  Filistinli terör gruplarınca oldukça popüler hale gelmesinin  sebepleri ise  oldukça verimli bulunmasıdır ve kaçırılanın iade edilmesi için oldukça büyük değeri olan Fidye alınıbiliyor olmasıdır. Son olay GİLAD ŞALIT kaçırılması olayında iade edilen 1014 Filistinli esir idi.
Ayrıca Filistinli teröristler kaçırma olaylarından sonra örgüt içindeki konumlarını sağlamlaştırıyorlar ve siyasi olarak ilerleme imkanı buluyorlar.
İsrail'in tamamı olay ile ilgili ve TV'lar ile basın  kesintisiz haber yayını yapmaktadırlar.
İsrail hükümeti ise  sorumluluğun Filistin Otonomi Hükümetinin omuzlarında olduğunu  ve hamas ile ortak bir yönetimin bu sorumluluğu nasıl yüklenebileceğinin merak konusu olduğu belirtilmiştir.
Kaçırılan gemçlerin isimleri veresimlerinin İsrail basınında yayın yasağı olmasına rağmen  isimler ve resimler sosyal medyada yayınlandı.

Evet isimler yukarıda görülen twitter yayında da görüldüğü gibi:

YAAKOV NAFTALİ – ( Rahel Devorah oğlu)
GİLAD MICHAEL    - (Bat Galim oğlu)
EYAL – (İris Teshura oğlu)

Anlaşıldığı üzere  ordu ve istihbarat birimlerinin elinde oldukça fazla bilgi olmasına rağmen soruşturmanın selameti açısından yayınlanmamaktadır.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.