PKK'lı teröristler erkekleri rehin alıyor

ABD askerleri çekilmeye hazırlanırken, PKK'lı teröristler arasında panik havası başladı. Örgüt, TSK'nın sınır ötesi harekatı öncesi, kentleri terk etmek isteyenleri canlı kalkan olarak kullanmaya hazırlanıyor.

20 Aralık 2018 Perşembe 09:23
PKK'lı teröristler erkekleri rehin alıyor






PKK'lı teröristler erkekleri rehin alıyor


Suriye'de son durum, Türkiye'de hendek operasyonları sırasında Diyarbakır Sur ilcesinde sivilleri rehin alarak binlerce kişiyi kendisine kalkan yapan PKK'lı teröristler aynı taktiği önce Fırat Kalkanı ardından da Zeytin Dalı operasyonları öncesinde Suriye topraklarında uyguladı. Sonuç alamayan PKK bu yöntemi şimdi de Menbiç ve çevresindeki yerleşim yerlerinde sergiliyor. Binlerce sivil erkek, TSK'nın muhtemel harekatı öncesi ÖSO denetimindeki bölgelere gitmek için yola çıkarken, teröristler sadece kadınların geçişine para karşılığı izin veriyor..


Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik harekât kararının ardından Menbiç'teki teröristler erkeklerin ilçeyi terk etmesine kesinlikle izin vermiyor. Birçok insanın çıkmak istediği Menbiç'te her evden bir kişi zorla silah altına alınıyor..


Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusuna yönelik harekâtın gündeme gelmesinin ardından paniğe kapılan PKK/PYD'li teröristler, siviller üzerindeki baskısını artırdı. Menbiç'te yaşayan ve daha önce rahatça Cerablus veya farklı noktalara gidebilen sivillerin son on gündür kent dışına çıkmaları teröristler tarafından engelleniyor.

Menbiç'ten kaçabilenler, Cerablus'ta ÖSO'nun kontrol ettiği alanlara gidiyor.

Menbiç'ten çıktıktan sonra Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki Cerablus tarafına gelen sivillerin, Deded bölgesinde oluşturulan kontrol noktasında yapılan üst aramalarının ardından geçişlerine izin veriliyor.


TERÖRİSTLERDE BÜYÜK KORKU VAR

Cerablus bölgesine gelmek için Deded'deki ÖSO kontrol noktasına gelen siviller, teröristlerin kadın, çocuk, yaşlı ve hastalar dışındakilerin geçişlerine izin vermediğini söyledi. Teröristlerin operasyonun gündeme gelmesinin ardından üzerlerine yoğun baskı uyguladığını ve her evden en az bir kişiyi zorunlu olarak silah altına aldığını belirten siviller, "Şu an da Menbiç'teki teröristlerde büyük korku var. Siviller üzerinde baskı uyguluyor ve zoraki olarak gençleri askere alıyorlar. Menbiç'ten çıkanlara da büyük zorluk çıkarıyorlar ve izin vermiyorlar. Fırsatını bulsa binlerce kişi Menbiç'i terk edecek" dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Suriye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.