ÇAYKUR Genel Müdürü'nden müdüre fırça: Gezen müdür istiyorum

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kuruma bağlı fabrika müdürleri ile yaptığı toplantıda, çay üreticilerinin cep telefonlarına yanlışlıkla, ‘Randevu gününde çayını getirmeyen üreticinin haftalık kotası düşecek’ yazılı SMS gönderen fabrika müdürlerini uyardı.

11 Mayıs 2016 Çarşamba 14:01
ÇAYKUR Genel Müdürü'nden müdüre fırça: Gezen müdür istiyorum






ÇAYKUR Genel Müdürü'nden müdüre fırça: Gezen müdür istiyorum

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kuruma bağlı fabrika müdürleri ile yaptığı toplantıda, çay üreticilerinin cep telefonlarına yanlışlıkla, ‘Randevu gününde çayını getirmeyen üreticinin haftalık kotası düşecek’ yazılı SMS gönderen fabrika müdürlerini uyardı. Gönderilen yanlış SMS yüzünden sorun çıktığını kaydeden Sütlüoğlu, "Ben oturan müdür istemiyorum. Çay alım yerlerini dolaşın, halkın arasında olun ve uygulamaları anlatın" dedi.
Çaykur Genel Müdürlüğü’nde fabrika müdürleri ile gerçekleştirdiği toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, 2016 yılı yaş çay kampanya döneminde geride kalan 8 günde üreticilerden 40 bin ton dolayında yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Çayda randevulu sistemle alımları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Sütlüoğlu şunları söyledi:

“Randevulu yaş çay alım sistemi bir devrimdir. Çayda geçmiş yıllar karmaşanın olduğu yıllardır. Bu sistem sayesinde çay kampanyası huzurlu başlıyor. Her gün 30-40 kilo çay toplamak için tarlaya gidildiği günler vardı. Çay alım yerleri miting meydanı gibiydi. Çayı vermek sıkıntıydı. Bugün öyle bir şey yok. Vatandaş randevusunu alıyor ve bir günde çayını veriyor. Geçmişte yaşananlar unutuluyor, ufak tefek aksaklıklar gereksiz büyütülüyor. Marifet iltifata tabidir. Siz yapılanı görmezseniz ortaya güzel şeyler çıkmaz. Vatandaşın lehine güzel işler yapana teşekkür etmeniz lazım.”

ÇAY ÜRETİCLERİNE GÖNDERİLEN SMS KONUSU

Kuruma bağlı bazı fabrikalardan üreticilere yanlışlıkla, ‘Randevu gününde çayını getirmeyen üreticinin haftalık kotası düşecek’ yazılı SMS’ ler gittiğini ve üreticilerin haklı olarak tedirginlik yaşadığını ifade eden Sütlüoğlu, bu durumdan sorumlu tuttuğu fabrika müdürlerine çıkıştı, “Bu SMS gönderimi fabrika müdürlerinin eksiğidir. Kendileri burada ve yüzlerine söylüyorum. Böyle bir şey olmaz. SMS sistemi kurduk. Her üretici ve mahalleye ayrı ayrı ulaşmaları mümkün. Çaykur’da teknolojiyi geliştirdik ve bunu üst seviyede kullanıyoruz. Bunu kullanamazsanız biz ne yapalım? Bu hata fabrika müdürlerinin eksikliğidir. Çayı hasat olgunluğuna ulaşan üreticilere gönderilecek mesaj, çayı gelmeyen üreticilere de gönderildi. Vatandaş haklı olarak tedirgin oldu. Bunu hemen düzelttik ve yeni SMS gönderdik. Üreticilerimiz rahat olsun ve daha önce gelen mesajları yok saysınlar” dedi.

“OTURAN MÜDÜR İSTEMİYORUM”

Fabrika müdürlerine yönelik eleştirilerini sürdüren Sütlüoğlu, “Fabrika müdürlerimiz yerlerinde oturmasın. Ben oturan müdür istemiyorum. Çay alım yerlerini dolaşın, halkın arasında olun ve uygulamaları anlatın. Yanlış anlaşılmaları giderin. Her şeyi Genel Müdürlüğe bırakmayın. Halkın içinde olun. Fabrikalarınızdaki teknik sorumlular işleri yürütsün. Siz sürekli alım yerlerini dolaşın ve halkın içerisinde olun. Halkla iç içe olun. Halktan kopuk yönetici olmaz. Birçok yanlış anlaşılmanın nedeni sizsiniz. Yanlış mesaj gönderiyorsunuz, olmadık bir kaos ve problem oluşuyor. Gidip anlatıp telafi etmiyorsunuz. Müstahsilimiz gereksiz tedirginlik yaşıyor. Buna hakkınız yok. Herkes görevini en iyi şekilde yapsın. Çay hasadı 4 ay yapılıyor, biz de 4 ay çalışıyoruz. 4 ay uyumayacağız. Gece gündüz çalışacağız, halkın içerisinde olacağız ve başarılı bir şekilde bu sezonu tamamlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.