E-Ticaret, yüksek kira dönemini bitiriyor

TESK Genel Başkanı Palandöken internet üzerinden hızla artan e-ticaret sisteminin yüksek kira giderleri servis maliyetleri gibi sorunları ortadan kaldırdığını söyledi.

04 Nisan 2015 Cumartesi 10:55
E-Ticaret, yüksek kira dönemini bitiriyor






E-Ticaret, yüksek kira dönemini bitiriyor

İnternet üzerinden satış yönteminin perakende piyasasının hızla gelişen önemli bir parçası olduğuna değinen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Türkiye’de internet kullanıcı sayısı 37 milyonu, sanal mağazalarda satış yapan site sayısı da 15 bini geçti. E-ticaret geçen yıl yapılan 41 milyar 883 milyon TL’lik satış hacmiyle perakende sektörünün önemli bir parçası oldu. Esnaf ve sanatkârımız ile KOBİ’lerimizin yeni pazarlar bulmasına, markalaşmasına ve tanıtımına yardımcı olan bir yöntemdir. Artık teşvik verilirken teknoloji kullanımı belirleyici olacak” dedi.

            “E-TİCARET KULLANIMI ANADOLU’DA HIZLA GELİŞİYOR”

            Büyük şehirlerde hacmi büyüyen e-ticaretin hızla Anadolu’ya da yayılmaya başladığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolunun e-ticaretten geçtiğini artık herkes öğrenmeye başladı.  E-Ticaret 2014 yılında yüzde 25 büyüdü. Bu sene Anadolu’da ticaret yapan KOBİ’ler pazarlarını müşteri sayılarını artırmak, markalaşmak hatta dünya piyasalarından müşteri bulmak için sanal sitelerden satış yapmaya başladılar. Aracının olmaması, stok, kira, eleman gibi operasyon maliyetlerini düşüren bir sektör. Bilinen büyük firmalarımız bile AVM’lerde yüksek maliyetle kiraladıkları dükkânlarından daha fazla ciroyu kurdukları sanal mağazalardan sattıklarını söylüyorlar” diye konuştu.

            “GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ALMAK YASAL ZORUNLULUK”

            Elektronik Ticareti Düzenleyen Kanun ile e-ticaret firmalarına müşterilerinin kişisel bilgilerini 01 Mayıs 2015 tarihinden itibaren koruma yükümlülüğü getirildiğini hatırlatan Palandöken, “Güvenilir sitelerden alışveriş yapmak bundan sonra çok önemli olacak. Bu Kanun çerçevesinde yapmış olduğu işlemler nedeniyle elde ettiği kişisel verilerin saklanmasından ve güvenliğinden sorumludur ifadesi ile Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 15 bin e-ticaret firması müşterilerinin kişisel bilgilerini 01 Mayıs 2015 tarihinden itibaren korumakla yükümlü olacaktır. Bunu güvenlik sertifikası alarak sağlayabilirler” diye uyardı.
Son Güncelleme: 04.04.2015 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.