Asansör faciasına sert protesto, olayları CHP'li vekil durdurdu

Protesto eylemlerini sürdüren STK'larla Polis arasındaki gerginliği CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TOMA, üzerine çıkarak durdurdu.

08 Eylül 2014 Pazartesi 00:08
Asansör faciasına sert protesto, olayları CHP'li vekil durdurdu






Asansör faciasına sert protesto, olayları CHP'li vekil durdurdu

Asansör faciası, Mecidiyeköy protesto, residansta ölüm

İstanbul Mecideyköy’de yapımı devam eden Torun Center inşatında asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin ölümünü protesto etmek için toplanan gruba polis müdahale etti. Protesto eylemlerini sürdüren STK'larla Polis arasındaki gerginliği CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TOMA, üzerine çıkarak durdurdu. Bir süre TOMA'nın kepçesinde asılı bekleyen Tanal, açıklama ve müdahale edilmeyeceği sözü ardından eylemine son verip TOMA'dan aşağıya indi.

Asansör faciasının yaşandığı Mecidiyeköy'deki şantiye alanına gelen çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı şantiye girişinde basın açıklaması yaptı. Grubun açıklamasının sona erdiği sıralarda, ara sokaklara barikat kuran gruplar, güvenlik önlemi için bekleyen Çevik Kuvvet polislerine şişe ve taş atmaya başladı. Açıklama yapan grubun dağılmasını bekleyen polis, TOMA'lardan sıkılan tayzikli su ile gruplara müdahale etmeye başladı. Gruplar ara sokaklara doğru kaçışırken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bir TOMA'yı, üzerine çıkarak durdurdu. Yapılan müdahalenin hukuksuz olduğunu söyleyen Tanal, bir süre TOMA kepçesinde asılı halde bekledi.

Kanunen karşınızdayız, hukukla karşınızdayız, adaletle karşınızdayız. TOMA, zaten vatandaşın üzerine saldırıyor. Yani bu TOMA hukuk dışı ve hukuk dışına engel olmak için vatandaşa kalkan oldum. Burada insanlar basın açıklaması yapıyor, dağılan insanlara su sıkıyorlar, biber gazı sıkıyorlar, böyle bir hukuk olmaz olsun, böyle bir adalet batsın." açıklamasını yapan ve polis yetkililerinden TOMA'nın hareket etmeyeceği sözünü alan Tanal, aşağı inerek eylemini sonlandırdı.


OLAYLAR ÇIKTI GÖZALTILAR VAR

Mecidiyeköy’de Torunlar Holding'e ait bir rezidans inşaatında dün akşam saatlerinde meydana gelen asansör faciasını protesto etmek isteyen bir grup, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanarak kazanın yaşandığı şantiyeye yürümek istedi. Aralarında, CHP’li milletvekilleri Mahmut Tanal ve Süleyman Çelebi’nin de bulunduğu sendika üyeleri, AK Parti aleyhine sloganlar atarak, şantiyenin bulunduğu sokağa doğru yürüyüşe geçti. ‘Hırsız, katil AKP’, ‘Kaza değil bu bir cinayet’ şeklinde slogan atan grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle sokağa geldi. Bu sırada grubu arkadan takip eden Çevik Kuvvet polisleri, kendilerine taş atan gruba biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti.




Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan grup, sokak üzerindeki çöp konteynerlerini devirerek bariyer yaptı. Cadde üzerindeki reklam panolarına ve banka şubelerine zarar veren grupla polis arasındaki çatışmalar bir süre devam etti. Polis ekipleri, ara sokaklarda kovaladığı çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı..
Son Güncelleme: 08.09.2014 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.