Batmanlı gençler hokey ile tanıştı

04 Aralık 2012 Salı 11:53
Batmanlı gençler hokey ile tanıştı






BATMAN (CİHAN)- Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırlanan `Hokey İçin Yetenek Sizden, Destek Bizden´ projesi ile Batmanlı gençler ilk kez hokey ile tanıştı.

Avrupa ülkelerinde çok tanınan ve oynanan hokey sporu Batman'da liseli gençlere tanıtılıyor. Nisan ve mayıs ayında yapılacak Türkiye finallerine katılmak için oluşturulacak 2 Erkek 1 bayan takımına girmek için 100 kişilik kontenjana tam 600 öğrenci başvuruda bulundu.

Projeden yararlanmak isteyen öğrenci sayısı fazla olunca Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonu´nda ve Batman Endüstri Meslek Lisesi Halı Sahası'nda eleme yapılarak hokey seçmeleri tamamlandı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, Batman nüfusunun yüzde 60'ı gençlerden oluşuyor. Bu çocukların vakitlerini sanatta, sporda, eğitimde kültürde geçirmeleri için hokey sporu bir imkan olacak. Liselerden 600 kişi müracaat etti. Bunlar arasından 100 arkadaşımız kabiliyetleri ve istekleri doğrultusunda takıma seçilecekler. İki erkek bir tane bayan takımı olacak ve Batman Hokey Takımı olarak Batman'ı temsil edecekler. dedi.

Hokey elemelerini gerçekleştiren Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu polis memuru antrenör Erkan Can ise yaptığı açıklamada, Hokey, ülkemizde yeni bir spor ama, Avrupa'da çok yaygın olan bu sporu Batman'lı gençlere sunduk. diyerek şunları söyledi:

Bu proje doğrultusunda Batmanlı gençlere hokeyi tanıtmak için liselerde sınıf sınıf dolaşarak 600 öğrencinin başvurusunu aldık. Amacımız buradaki gençlere sporu sevdirmek, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve daha sonraki aşamalarda milli takıma sporcu göndermek, Batmanlı gençlerimizin bizi Avrupa'da temsil etmesi için milli takıma sporcu vermektir.

Elemelere katılan öğrenciler ise hokey oyunu ile ilk kez tanıştıklarını ve çok eğlenceli oyun olduğunu söylediler.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.