İş ilanı ile kurulan tuzaklara dikkat..

İşine gelirse: Bu söz söylenmeden aylar önce işe alınan gençlere kapı gösterilmeden önce geçen süreci yaşayanların sayısı bir hayli fazla.

04 Kasım 2014 Salı 20:30
İş ilanı ile kurulan tuzaklara dikkat..






İş ilanı ile kurulan tuzaklara dikkat..

İşine gelirse: Bu söz söylenmeden aylar önce işe alınan gençlere kapı gösterilmeden önce geçen süreci yaşayanların sayısı bir hayli fazla. 'Kurulmakta olan şirketimiz bünyesinde genç dinamik elemanlar arıyoruz' ile başlayan, CV istenilen ilanlar aslında 'Bedavaya' getirilen iş gücünün ilk işaret fişekleri gibi. SGK, iyi maaş, yemek, araç, telefonlar bilgisayar vaadleri ve iyi bir kariyer vaadleriyle süslenen iş ilanlarının altından, yol parasını bile alamayan gençlerin şikayetleri ortaya çıkıyor. İş kurumlarına her gün bu konuda yüzlerce şikayet geliyor. İşte o kurbanlardan birinin yaşadıkları..

İşsizlik sadece Türkiye’nin değil gelişmiş, gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeleriyle dünyanın  ortak derdi. İşsizlik hem ekonomik hem de sosyal boyutuyla çözümsüzlüğü halinde toplumsal açıdan derin açmazları da beraberinde getiren ciddi bir sorun.
Gerçek hayatta cinayet, cinnet, intihar ve yasa dışı girişimlerin pek çoğunun arkasında yine işsizlik var.  İşsizlikteki bu sevimsiz tablo sanıyorum yine en çok illegal iş yapmak isteyenlerin işine yarıyor. Basiretli  bir işveren olarak yasal zorunlulukları yerine getiren iş dünyasını tenzih ediyorum. Bugün her yaştan ve her eğitim düzeyinden kişi için iş bulmak zorlaştıkça  bu tip işverenler  daha da zalimleşiyor desek yanlış olmaz.

NAZLI AYDOĞAN'IN MAKALESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Son Güncelleme: 04.11.2014 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.