Kemal Çapraz Kastamonu'da anılıyor

Gazeteci Yazar Kemal Çapraz, vefatının üstünden geçen 10 yıla rağmen, sevenleri ve dostları tarafından unutulmadı. Türk Dünyası'nın yiğit evladı Çapraz, doğum yeri Kastamonu'da bir konferansla yad ediliyor.

28 Nisan 2019 Pazar 00:05
Kemal Çapraz Kastamonu'da anılıyor






Kemal Çapraz Kastamonu'da anılıyor


Türk Dünyası'nın kahraman evladı, gazeteci yazar Kemal Çapraz, doğum yeri Kastamonu'da düzenlenen bir etkinlikle anılıyor..

Gazeteci Yazar Kemal Çapraz, doğum yeri Kastamonu'da bugün düzenlenecek konferansla anılıyor. 
Türk Dünyası'nın kucaklaşmasında, gazeteci - yazar olarak üstlendiği sorumluluğu büyük bir heyecanla yerine getiren Kemal Çapraz Sürgünde Yeşeren Vatan Kırım kitabıyla, Kırım'ın özerk bölge statüsünde yeniden imarında, Kırım Türkleri'nin yurduna dönmesinde önemli rol oynadı. Türkiye Gazetesi'nde muhabirlik, istihbarat şefliği ve haber müdürlüğü görevlerinde bulunan Kemal Çapraz, Basın Birliği Derneği Kurucusu, Türkiye Gazeteciler Derneği üyesi, Sürekli Basın Kartı Sahibi ve Kemal Çapraz,Gazetesi'nin kurucusu oldu. 


Kastamonu Ülkü Ocakları Asena Birimi tarafından düzenlenen Kemal Çapraz'ı anma konferansı Belediye Konferans Salonu'nda saat 14.00'de başlayacak. Ferhan Çapraz ve Mehmet Saim Sayan'ın konuşmacı olarak katılacağı konferansta, Çapraz'ın hayat öyküsü, çalışmaları, Türk Dünyası yolculuğu fotoğraflarla anlatılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.