Namaz kılmayan hayvandır diyen hocaya Başbakan'dan sert tepki: Halt etmiş

İslamı sevdirmesi, dini güzel zarif cümlelerle anlatması beklenirken 'Namaz kılmayan hayvandır' diyecek kadar kendini kaybeden sözde akademisyen Mustafa Aşkar'a tepkiler sürüyor.

14 Haziran 2016 Salı 21:51
Namaz kılmayan hayvandır diyen hocaya Başbakan'dan sert tepki: Halt etmiş






Namaz kılmayan hayvandır diyen hocaya Başbakan'dan sert tepki: Halt etmiş


Mübarek Ramazan gününde milyonlarca insan iftar için vakit beklerken, TRT ekranlarında islamı, orucu, namazı anlatması için çağrılan bir bilim adamı sofrada çocuklarıyla birlikte oturan vatandaşların gözünün içine baka baka 'Namaz Kılmayan Hayvandır' deyince ortalık karıştı. Sözlerini spikerin uyarısına rağmen tekrarlayan Mustafa Aşkar'a son üç gündür tepkiler dinmek bilmiyor. Başbakan Binali Yıldırım da sözde bilim insanı Mustafa Aşkar'ın konuşması hatırlatılınca 'O halt etmiş' dedi.



TRT'de katıldığı ramazan programında milyonlarca izleyicinin gözünün içine baka baka 'Namaz kılmayan hayvandır' sözlerini sarfeden akademisyen Mustafa Akşar'a tepkiler sürüyor. Prof. Dr. Mustafa Aşkar, ‘namaz kılmayan hayvandır' sözleriyle ilgili Başkaban Binali Yıldırım: "Değerlendirecek bir yanı yok. Halt etmiş. Kim söylediye Zırva. Biz dinimizin değerlerini biliyoruz" diye konuştu. Akşar özür dilediği açıklamasında da izleyenlerin kendisini yanlış anladığı mazeretine sığınarak vatandaşı salak yerine koymuştu.

İFTARINI MADEN İŞÇİLERİYLE AÇTI

 Başbakan Binali Yıldırım, iftarını Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde, maden işçileriyle birlikte yerin 400 metre altında birlikte yaptı.
Başbakan Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Ömerler kömür ocağına geldi. Baret takıp madenci kıyafeti giyen Yıldırım, kömür ocağına inmeden önce yaptığı açıklamada, "Bu benim için en anlamla iftar. İşçi kardeşlerimiz yerin onlarca metre altında ekmek parası için ter döküyor. İşçi kardeşlerimizle birlikte olmak bizim açımızdan en büyük mutluluktur" dedi.
Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından bakanlarla birlikte kömür ocağına indi. Yıldırım, orucunu yerin 400 metre altında yaklaşık 170 işçi ile birlikte açtı. 
Son Güncelleme: 14.06.2016 22:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.