Polisler işi gücü bırakıp Erdoğan ve ailesini takip etmiş

İstanbul merkezli 13 ilde yapılan operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi başta olmak üzere pek çok kişinin özel hayatını da takibe aldığı belirtiliyor.

09 Aralık 2015 Çarşamba 09:35
Polisler işi gücü bırakıp Erdoğan ve ailesini takip etmiş






17 Aralık kumpasçıları Erdoğan ve ailesini takip etmiş

İstanbul merkezli 13 ilde yapılan operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi başta olmak üzere pek çok kişinin özel hayatını da takibe aldığı belirtiliyor.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 13 ayrı ilde, 17 Aralık soruşturmasını yürüten emniyet görevlilerine yönelik "paralel yapı" operasyonu düzenlendi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen emniyete yönelik "paralel yapı" soruşturmasında 38 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İstanbul, Ankara, Bilecik, Bolu, Tokat, Erzurum, Kars, Nevşehir, Diyarbakır, Hakkari, Van ve Kocaeli'nde düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 27 emniyet görevlisi gözaltına alındı.

ESKİ DAİRE BAŞKANLARI DA VAR

Gözaltına alınanlar arasında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi eski Başkanı Mehmet Yeşilkaya, yardımcısı Osman Balcı, Şube Müdürü Alpaslan Çalışkan, eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu da bulunuyor. Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ise aranıyor.

DEVLETİN ZİRVESİNE HAİN TAKİP

Paralel yapının emniyet içindeki üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın tüm yurtdışı giriş çıkış kayıtlarını takibe aldıkları belirlendi. O dönem Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu'nun da emniyetin bilgi sistemi üzerinden yurtdışı giriş çıkışlarının kayıtlarına bakıldığı ortaya çıktı.

10 emniyet görevlisi cezaevinde

Gözaltı listesinde bulunan ancak cezaevinde olan Mali Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Yakup Saygılı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Nazmi Ardıç'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet görevlisine, 'soruşturmanın gizliliğini ihlal, örgüt kurmak, örgüte üye olmak, usulsüz dinleme ve özel hayatın gizliliğin ihlal etmek' suçlaması yapılıyor.
Son Güncelleme: 09.12.2015 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.