Son Dakika Haberleri, Sancaktepe'de askeri araca bombalı saldırı

Son dakika Sancaktepe, Sancaktepe'de askeri servis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba 8 asker 1 vatandaşın yaralandığı bildiriliyor.

12 Mayıs 2016 Perşembe 17:08
Son Dakika Haberleri, Sancaktepe'de askeri araca bombalı saldırı






Sancaktepe'de askeri araca bombalı saldırı

Bombalı saldırının ardından açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem 8 asker 1 sivil vatandaş yaralandı dedi

TSK'dan flaş açıklama: 2 asker yaralandı


TSK: Saat 16.40 sularında Sancaktepe’de, Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, teröristlerce park halindeki bir aracın patlatılması neticesinde, iki kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış, dört kahraman silah arkadaşımız ile araç şoförü kontrol amaçlı olarak hastanede ayakta tedavi edilmiştir.
İstanbul Sancakpete Askeri aracın geçişi sırasında patlatılan bomba 9 kişinin yaralanmasına neden oldu. Askeri servis aracının geçişi sırasında yolda bomba tuzaklanmış araçta patlatılan bomba çevrede geniş çaplı hasara neden oldu.



Patlamanın olduğu sırada askeri servis aracının geçişini tamamladığı yaralılar arasında askeri personel olmadığı açıklandı...

4'Ü ASKER 5 YARALI

SANCAKTEPE'de bulunan Samandıra Kışlası Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na yaklaşık 300 metre mesafede yol kenarında park halindeki bomba yüklü araç, askeri servis aracın geçişinin hemen sonrasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Servis aracının geçişinden yaklaşık 20 metre sonra gerçekleşen patlamada, servis aracının şoförü ile 4 asker hafif şekilde yaralandı. Saat 16.30 sıralarında meydana gelen terör saldırısı sonrası yaralılar özel bir hastaneye kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Bir polis helikopteri de havadan çevrede incelemelerde bulundu. Patlamanın hemen sonrasında yaşananlar kameralara yansıdı. Yaralı sayısı hakkında gelen çelişkili bilgiler son olarak İstanbul Valiliği tarafından düzeltildi.
 




Askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor. Yaralılardan birinin durumu ağır.



Askeri kışla önünde meydana gelen patlamanın parça tesirli bomba olduğu tahmin ediliyor. İstanbul polisi Anadolu yakasında meydana gelen bombalı saldırının ardından bölgede geniş çaplı önlem aldı.




Jandarma Komutanlığı ve Zırhlı Birlikler Komutanlığı yakınlarında meydana gelen patlama konusunda soruşturma çok yönlü sürüyor.

SANCAKTEPE'DE OLAY SONRASI ÇEKİLEN EN SICAK GÖRÜNTÜLER

Askeri aracın geçişi sırasında bir başka araçta meydana gelen patlamadan çok kısa süre sonra yaşananlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bir araçtan alevler yükseldiği, çevrede bulunanların panik yaşadığı görülüyor. Polisin güvenlik şeridi çektiği olay yerinde bir itfaiye aracının bulunduğu görülüyor.




Daha önce de aynı bölgede Sabiha Gökçen Hava Alanına havan toplu saldırı  düzenlenmiş bir temizlik görevlisi can vermişti,


Patlamanın bulunduğu bölgede askeri yoğunluk dikkat çekiyor. Jandarma komutanlığı binası yakınlarında tuzaklanan bombalı aracın kime ait olduğu araştırılıyor
Son Güncelleme: 12.05.2016 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.