Van ve Ağrı'da operasyonlar genişletiliyor

Van, Ağrı ve Silopi'de terör örgütü PKK'lıların düzenlediği saldırılarda acı haber. Silopi'de çatışmalarda kişi öldü, Van'da şehit sayısı ikiye çıktı

07 Ağustos 2015 Cuma 20:47
Van ve Ağrı'da operasyonlar genişletiliyor







Van ve Ağrı'da operasyonlar genişletiliyor

Van'ın Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığı'na terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapılan saldırının, intihar saldırısı olup olmadığına ilişkin araştırma sürüyor.

Başkale ilçesi sınırlarındaki Van-Hakkari karayolunda bulunan Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığı'na dün PKK'lı bir grup terörist tarafından roketatar, uzun namlulu silah ve patlayıcı yüklü bir araçla yapılan saldırının ardından, olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Van’dan acı haber geldi: 1 şehit

Van’ın Çaldıran ilçesinde Tendürek Geçidi bölgesinde çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerindeki Tendürek Geçidi bölgesinde iki aracı ateşe veren PKK üyeleri, İran plakalı bir otobüse ise silahlı saldırıda bulundular. Olay sonrası bölgeye giden askerler ile PKK mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Bölgede operasyon devam ediyor.

BİR ŞEHİT HABERİ DE AĞRI'DAN GELDİ

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda araçları yakan PKK'lı teröristler, çatışma sırasında 1 uzman çavuşu şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Tendürek Dağı'nda helikopter destekli operasyon başlatıldı.
 
PKK'lı teröristler, Doğubayazıt - Çaldıran karayoluna bugün saat 11.30'da Çetenli Köyü Sonkaya mevkiinde kesti ve araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybederken, 3 İranlı da yaralandı. Yaralı İranlılar Doğubayazıt'ta hastaneye kaldırıldı.
 
Ardından olay yerine gelen Patnos Komando Alayı'na bağlı time teröristler uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit oldu. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı.
 
Doğubayazıt- Çaldıran karayolu ulaşıma kapandığı için her iki yönde de araç kuyrukları oluştu.

Silopi’de çatışma: 3 ölü

Karakolda günlük rutin çalışmalar devam ederken, Van-Başkale karayolu da ulaşıma açıldı. Güvenlik güçlerince bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Bu arada, çatışmanın yaşandığı esnada Van'dan ilçeye giden ve vücutlarına şarapnel parçaları isabet eden Sadrettin Demir, Zübeyd Demir, Kemal Yılmaz ve Mehmet Salih Sarı'nın yaralandığı öğrenildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde sabaha karşı mahallelerdeki hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesi Barbaros Mahallesi'nde hendek kazarak yolu ulaşıma kapatan YDG-H üyeleri ile polis arasında silahlı çatışma çıktı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde sabaha karşı mahallelerdeki hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, 10'a yakın kişinin de yaralandığı ileri sürülürken, silah seslerinin yükseldiği ilçe merkezine jandarma birlikleri de zırhlı araçlarla indi.

Silopi'ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti. Polis ekiplerin mahallerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi. Çatışmada roketatarın isabet ettiği kepçe yanarken 3 kişinin öldüğü, aralarında 1 polisin de bulunduğu 10'a yakın kişinin de yaralandığı iddia edildi. Ancak ölen ve yaralananlarla ilgili iddia resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı.
 
Bu arada yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi'nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi.
Son Güncelleme: 07.08.2015 20:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.