Yrd. Doç. Dr. Burgin: Türkiye AB´den gelen göçmenleri ne yapacak?

07 Aralık 2012 Cuma 10:44
Yrd. Doç. Dr. Burgin: Türkiye AB´den gelen göçmenleri ne yapacak?






İZMİR (CİHAN)- İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alexander Burgin, Türkler için Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vize kolaylığı sağlayan yeni süreçte Türkiye´ye iade edilecek göçmenlerin konumunu, İzmir Üniversitesi (İZÜ)'ndeki sunumunda değerlendirdi. Burgin, ekonomik gerekçelerle kabul edilen göçmenlerin iadesi şartına karşılık, Türkiye´de yeteri kadar ön çalışma yapılmadığını söyledi.

Özellikle Türk işadamlarına AB ülkeleriyle çalışma konusunda büyük zaman ve avantaj kazandıracak uygulamanın ekonomik açıdan olumlu değerlendirilebileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Burgin, halihazırda sınırları içinde çok sayıda göçmen bulunan Türkiye´nin, AB´den gelecek yeni göçmenler için daha yoğun bir altyapı çalışması içinde olması gerektiğini, aksi halde ortaya çıkacak problemlerin, iç ekonomik sıkıntılara sebep olacağını savundu. Burgin, vize serbestisi karşılığı sunulacak ön şartların, göçmenlerin iadesiyle sınırlı kalmayabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.