Arkadaşlarının çağrısıyla katıldıkları kavgada katil oldular

ADANA'da 23 yaşındaki Tibet Alp'in katil zanlısı 20 yaşındaki Umut Korkut ile 17 yaşındaki Batuhan A., gözaltına alındı. Şüpheliler, öldürdükleri Alp'i tanımadıklarını, kavga için gittikleri olay yerinde kendilerini korumak için...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:31
Arkadaşlarının çağrısıyla katıldıkları kavgada katil oldular






ADANA'da 23 yaşındaki Tibet Alp'in katil zanlısı 20 yaşındaki Umut Korkut ile 17 yaşındaki Batuhan A., gözaltına alındı. Şüpheliler, öldürdükleri Alp'i tanımadıklarını, kavga için gittikleri olay yerinde kendilerini korumak için ateş ettiklerini ileri sürdü.
Merkez Çukurova İlçesi'nin Yurt Mahallesi'nde 4 Mart'ta meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Oğuzhan A., Toros Mahallesi'ndeki Hayalpark'ta dolaşırken tanımadığı bir grupla ters bakma yüzünden tartıştı. Tartışma sırasında 3 genç Oğuzhan A.'yı dövdü. Oğuzhan A., uzaktan akrabası olan Tibet Alp, 21 yaşındaki Yakup Eksik ve 19 yaşındaki Mehmet Özgün'e haber verip yardım istedi. Tibet Alp ile arkadaşları Oğuzhan A.'yı da yanlarına alıp, olayın yaşandığı parka giderek beklemeye başladı. Bir süre sonra Oğuzhan A.'yı dövenler de olay yerine gelip, otomobilden inmek isteyen gruba tabancayla ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan Tibet Alp hayatını kaybederken Yakup Eksik ile Mehmet Özgün de tedaviye alındı. Olayla ilgili yapılan çalışmada Umut Korkut ile Batuhan A. gözaltına alındı.
İLGİLERİ OLMADIĞI KAVGAYA KARIŞINCA KATİL OLDULAR
Bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan cinayetle ilgili sorgulanan şüphelilerden Umut Korkut ile Batuhan A.'nın kavgada silah sıkan kişiler olduğu belirlendi. 2 şüphelinin ilk olayla hiçbir ilgilerinin olmadığı arkadaşlarının çağrısı üzerine olay yerine gittikleri belirlendi. Ölen Tibet Alp'in de ilk kavga ile bir ilgisinin olmadığı arkadaşlarına destek olmak için olay yerine gittiği saptandı.
Kendini korumak için ateş ettiğini ileri süren Umut Korkut ifadesinde, "Arkadaşlarım olaydan bir gün gönce Oğuzhan A.'yı dövmüşler. Oğuzhan A. da adam toplayıp geleceğini söylemiş. Beni de çağırdılar, ben de silah alıp olay yerine gittim. Arabadan inip, bize saldırdılar, korkutmak için rastgele ateş açtım. Ben öleni de yaralıları da tanımıyorum"dedi. Umut Korkut ile Batuhan A., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Polis, olaya karıştığı belirlenen 4 kişinin daha yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.