Avukatın Yargılandığı Davada Polis Şikayetini Geri Çekti

Teslime TOSUN/ ANTALYA, () - ANTALYA'da, polis merkezinde şiddet uygulanan müvekkiline 'kendini yarala, kazağını yırt' dediği öne sürülen avukat Ahmet Çevik hakkında açılan davada müşteki polis memuru G.B., şikayetini geri çekti. G.B.,...

03 Kasım 2014 Pazartesi 11:18
Avukatın Yargılandığı Davada Polis Şikayetini Geri Çekti






Teslime TOSUN/ ANTALYA, () - ANTALYA'da, polis merkezinde şiddet uygulanan müvekkiline 'kendini yarala, kazağını yırt' dediği öne sürülen avukat Ahmet Çevik hakkında açılan davada müşteki polis memuru G.B., şikayetini geri çekti. G.B., "Avukatın bu ifadelerini ben duymadım, bir arkadaşımın duyduğunu söylemesi üzerine şikayetçi olmuştum" dedi.
Geçen yıl 26 Nisan günü akrabalarıyla tartışan Cemal Çap, gittiği karakolda da polislerden dayak yediğini iddia ederek, avukatını çağırdı. Polis merkezine gelen avukat Ahmet Çevik, müvekkilinin fotoğraflarını çekti. Dayakla suçlanan polis memurları K.G. ile G.B. ise avukat Çevik'in müvekkiline, 'Ellerini yere sürterek yarala, kazağını yırt, bacağını ise sakatla' dediği iddiasıyla tutanak hazırladı. Cemal Çap'ın suç duyurusu üzerine olaya karıştığı belirlenen 2 polis memuru hakkında, 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit yaralama, hakaret ve basit tehdit' suçlamasıyla dava açıldı.
Polis tutanağıyla Cemal Çap hakkında ise Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'polise direnme ve iftira' suçlamasıyla dava açıldı. Bu davadan Çap lehine beraat kararı çıktı.
Polislerin tuttuğu tutanağa bağlı olarak Cumhuriyet Savcısı Salih Oğlaklar tarafından yapılan soruşturma kapsamında Adalet Bakanlığı, avukat Ahmet Çevik için soruşturma izni verdi. Avukat Çevik hakkında da Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 'görevi kötüye kullanma, suç uydurma ve iftira' suçlarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan avukat Ahmet Çevik'i, 10 avukat savundu. Duruşmaya katılan müşteki polis memuru G.B., avukat Ahmet Çevik'ten davacı olmadığını belirterek, “Ben avukatın müvekkiline 'Üstünü başını yırt. Polisleri şikayet edelim, polisler bize işkence yaptı diyelim' dediğini duymadım. Dışarda bulunan Mahmut Panoğlu adlı arkadaşım bana avukatın bu işe karıştığını söylediği için şikayetçi oldum. Avukatın söylediğini bizzat görmedim" dedi.
Sanık Çevik'in avukatları ise “Gürcistan'da olduğu ileri sürülen tanık Mahmut Panoğlu'nun avukat ile müvekkili arasındaki görüşmeyi bilmesine imkan yoktur. Avukat ile müvekkili arasındaki konuşmaları dinlemesi suç olduğu gibi bunları başka yerde ifşa etmesi de suçtur. Bu nedenle dinlenilse bile ifadesine itibar edilmesi söz konusu olamaz" dedi.
Mahkeme, Çevik'in müvekkili Cemal Çap hakkında polislere direnme nedeniyle 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada beraat ettiğine yönelik kararın beklenmesine, tanık Mahmut Panoğlu'nun dinlenmesine karar vererek duruşmayı 21 Kasım tarihine erteledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.