Bursa’da Alperenler'den Doğu Türkistan protestosu

Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA’da Alperen Ocakları üyeleri, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek için şehir merkezinde üç ayrı noktada yolu ulaşıma birer dakika kapattı. Merkez Osmangazi ilçesi...

05 Temmuz 2015 Pazar 18:14
Bursa’da Alperenler'den Doğu Türkistan protestosu






Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA’da Alperen Ocakları üyeleri, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek için şehir merkezinde üç ayrı noktada yolu ulaşıma birer dakika kapattı.
Merkez Osmangazi ilçesi Kent Meydanı'nda toplanan Alperen Ocakları Bursa İl Başkanlığı üyeleri, ellerindeki pankartla Atatürk Caddesi'ne kadar yürüyüp yolu üç ayrı noktada ulaşıma birer dakika kapattı. Kent ve Şehreküstü meydanları ile Heykel’deki yolu 1 dakikalığına trafiğe kapatan grup sloganlarına araç sürücüleri de klakson çalarak destek verdi.
Çin bayraklarının yakıldığı Orhan Parkı'nda basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Bursa İl Başkanı Aytekin Ergün, "Türküm-Müslümanım" diyenlerin işkenceyle öldürüldüğü Doğu Türkistan’da yaşananları dünyanın görmezden geldiğini bildirerek, hükümetin radikal kararlar alıp, Çin ile yapılan ticaretin tekrar gözden geçirilmesini istedi. Ergün, vatandaşları da Çin malı almamaya çağırdı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.