Çilem Karabulut'un çilesi sona erdi; Kefaletle serbest

Kendisini fuhuşa zorlayan kocasını öldüren Çilem Karabulut kefaletle serbest bırakıldı.

20 Haziran 2016 Pazartesi 17:42
Çilem Karabulut'un çilesi sona erdi; Kefaletle serbest






Çilem Karabulut'un çilesi sona erdi; Kefaletle serbest

Çilem Karabulut, Şiddete uğradı, fuhuşa sürüklendi, direndi. Dayak yedi çocuğunun hatırı için ilk aşkım dediği kocasının baskıları bitmeyince talihsiz kadın elini kana buladı. Kaçmadı, teslim oldu, adalet önünde hesap verirken yaşadıklarını anlattı, 15 yıl hapis cezası alan talihsiz kadın bugün kefaletle serbest bırakıldı.

Adana’da ‘ilk aşkım’ dediği kocası tarafından şiddete maruz kalıp, fuhşa zorlanan ve yargılandığı davada 15 yıl hapse mahkum edilen bir çocuk annesi Çilem Karabulut, ’50 bin TL’lik kefaletle serbest bırakıldı. Dosya Yargıtay’da karara bağlanınca kadar Karabulut için ‘adli kontrol şartı’ uygulanacak. Karabulut’un avukatı İsa Ayanoğlu, “Bu bir beraat kararı değil, tahliye kararı. Yargıtay’ın vereceği karar, Çilem’in özgürlüğünü belirleyecek” dedi.

Adana’da kendisine şiddet uygulayıp, fuhşa zorladığı ve ‘ilk aşkım’ dediği 33 yaşındaki Hasan Karabulut’u öldürme suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Karabulut, tam 50 bin TL’lik ‘kefalet’ ile serbest bırakıldı. Bir çocuk annesi Karabulut, yaklaşık bir yıl sonra ‘adli kontrol şartı’ ile özgürlüğüne kavuşurken, davada son sözü ise Yargıtay söyleyecek.

BİR YILDIR CEZAEVİNDEYDİ
Olay, 8 Temmuz 2015 tarihinde merkez ilçe Seyhan’a bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre; kendisini dövüp, fuhşa sürüklemek istediği 33 yaşındaki eşi Hasan Karabulut’u tabancayla öldüren bir çocuk annesi Çilem Karabulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Karabulut hakkında da ‘yakın akrabayı öldürme’ suçundan hakkında Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle dava açıldı.
 
AZRAİL’İ BEKLEYEN ÖLÜ GİBİYDİM
İlk duruşmada evliliği boyunca eşinden şiddet gördüğünü anlatan Karabulut, “Hasan'dan çok korkuyordum. Çete liderliğinden arandığını duyunca polisle işbirliği yapıp, ondan kurtulmak istedim. Polise gidip her şeyi anlattım. Azrail'i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp, canımı ne zaman alacağını bekliyordum” ifadesini kullanmıştı. Karabulut, yargılandığı davada da 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.
 
‘MUHALEFET ŞERHİ’ KONULMUŞTU
Ancak, 2’ye karşı bir oyla kabul edilen bu karara, Karabulut’un yargılandığı davaya bakan Mahkeme Heyeti Başkanı Ogün Maden, ‘muhalefet şerhi’ koymuştu. Maden, cinayetten önce yaşanan olaylar sonrasında Karabulut’un verdiği beyanlar, suç sonrasındaki söz ve davranışları, tanıkların ifadelerinin yanında Emniyet’ten gönderilen Hasan Karabulut’un suçtan önceki soruşturmalarını göz önüne alındığında Çilem’in eyleminin ‘meşru müdafaa’ sınırları içinde değerlendirilip, ‘adli kontrol şart’ uygulanması gerektiğini savunmuştu.
 
AVUKATINDAN ‘TAHLİYE’ TALEBİ

Tüm bu gelişmelerin ardından, Çilem Karabulut’un avukatı İsa Ayanoğlu, davanın görüldüğü Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ayanoğlu, söz konusu başvurusunda müvekkili için tahliye talebinde bulunmuş, buna gerekçe olarak da Mahkeme Başkanı’nın ‘muhalefet şerhi’ ve Yargıtay’ın bozma kararı vermesi halinde Karabulut’un 3-4 yıl boşa hapis yatacağı ihtimalini ortaya koymuştu.
 
50 BİN TL’LİK ‘KEFALET’ İLE SERBEST
Bu talebi yerinde gören mahkeme heyeti, Ayanoğlu’nun başvurusu üzerine Çilem Karabulut için ’50 bin TL’lik kefalet belirledi. Söz konusu paranın ödenmesiyle birlikte Karabulut, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Kadın Cezaevi’nde tahliye edilmesi bekleniyor. Kararı değerlendiren İsa Ayanoğlu, “Bu karar, şiddet gören kadınlar adına önemli bir zaferdir” yorumunu yaptı.
 
HUKUK MÜCADELEMİZİ KAZANDIK
İsa Ayanoğlu, açıklamasının devamında da şu görüşleri dile getirdi; “Bir erkek olarak, mazlum ve mağdur olan kadınların yanında olmaktan hem vermiş olduğumuz bu hukuk mücadelesinde başarıya ulaşmış olmaktan çok mutluyum. Umarım Yargıtay bu kararı esastan da bozar ve dosya beraatla boşar. Çünkü bu bir beraat değil, tahliye kararıdır. İnşallah beraat kararı da Yargıtay’ın bozmasıyla ortaya çıkacak.”
Anahtar Kelimeler:
Çilem Karabulut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.