FETÖ'cüler, abilerini Erdoğan'ın evinin yakınından aramış

FETÖ'cü teröristlerin abileriyle haberleşmek için kullandığı büfe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem ikametgahına oldukça yakınlığı dikkat çekti.

20 Şubat 2018 Salı 12:37
FETÖ'cüler, abilerini Erdoğan'ın evinin yakınından aramış






FETÖ'cüler, abilerini Erdoğan'ın evinin yakınından aramış

TSK içindeki FETÖ'cü yapılanmanın telefon trafiğini mercek altına alan terörle mücadele ekipleri ilginç bilgilere ulaştı. Terör örgütü üyelerinin, "Abilerine" bilgi vermek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikametgahının hemen yakınında yer alan bir büfedeki telefonu sık sık kullandığı belirlendi. FETÖ'cülerin yoğun olarak kullandığı büfenin kanlı 15 Temmuz darbe girişiminden bir süre sonra başka bir kişiye devredildiği ortaya çıktı. FETÖ'cülerin telefon trafiğinin içeriği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, bir dönem STV, FEM Dershanesi gibi FETÖ'cü yapılanmanın kalesi olarak bilinen çok sayıda örgüt merkezi söz konusu büfeye oldukça yakın. Örgütün elebaşı Fethullah Gülen'in müritleriyle burada sohbet toplantısı düzenlediği biliniyor.

KISIKLI'DAKİ BÜFEYE BASKIN

Son dakika haberine göre, İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 170 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin 104'ünün muvazzaf asker olduğu belirtiliyor. Ayrıca, soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunun yakınında bulunan bir büfeye baskın düzenlendi.


FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonda, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 170 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin 104'ünün muvazzaf asker olduğu belirtiliyor.

KRİPTO ASKERLERİN 'ALO' BÜFESİ

Habertürk TV'den Osman Girgin'in aktardığına göre, Üsküdar Kısıklı'daki bir büfeden FETÖ'cü kripto askerlerin arandığı tespit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutuna çok yakın bir konumda bulunan büfeye, polis baskın düzenledi. İşletmeciler ifadelerinin alınması için emniyete götürüldü.

GÖZALTI KARARI VERİLEN ŞÜPHELİLERİN RÜTBELERİ VE SAYISI

Gözaltı kararı verilen şüphelilerin rütbeleri ve sayısı şöyle;  Albay: 4’ü görevde 13,  Yarbay: 5’i görevde 9,  Binbaşı: 14’ü görevde 33,  Yüzbaşı: 16’sı görevde 27,  Üsteğmen: 20’si görevde 29,  Teğmen: 9’u görevde 13,  Astsubay : 38’i görevde 39, Askeri öğrenci : ihraç edilen askeri öğrenci 7

AA'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, örgüte mensup olduğu, ankesörlü ve sabit telefon hatları üzerinden "mahrem imamlarla" iletişime geçtiği iddia edilen 170 kişiye yönelik gözaltı, arama ve el koyma kararı alındı.


Bunun üzerine çalışma başlatan emniyet güçleri, İstanbul merkezli 38 ilde operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında muvazzaf, emekli ve ihraç edilen askerlerin de bulunduğu şüphelilerden 22'si yakalandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.