FETÖ operasyonları; 28 Kasım 2016, FETÖ'den tutuklananlar, serbest bırakılanlar

Terör örgütü FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonlar sürüyor. Emniyet içindeki FETÖ'cü olduğu iddiasıyla gözaltına alınanların sorguları sürüyor. İl il ilçe ilçe FETÖ operasyonları tam listesi

28 Kasım 2016 Pazartesi 14:22
FETÖ operasyonları; 28 Kasım 2016, FETÖ'den tutuklananlar, serbest bırakılanlar






FETÖ operasyonları; 28 Kasım 2016, FETÖ'den tutuklananlar, serbest bırakılanlar

Türkiye'yi sarsan FETÖ'cü darbe girişimi sonrasında örgütün uzantılarına yönelik operasyonlar sürüyor. Örgütle bağı olduğu iddiasıyla bugün çok sayıda il ve ilçe merkezinde gözaltına alınan ve tutuklananlar oldu. 26 Kasım 2016 FETÖ operasyonları haberninin devamında il il operasyonlarla ilgili detaylar yer alışyor.


ISPARTA'DA 28 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 28 emniyet personeli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı.

Bir süre devam eden araştırmanın ardından operasyon düzenleyen ekipler, 28 emniyet personelini gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

KAHRAMANMARAŞ'TA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında esnaf, işçi ve memurların bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı olan kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 6 kişi, Kahramanmaraş Yörükselim Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

UŞAK'TA 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Uşak Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 10'u öğretmen 13 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüphelinin ise halen emniyette gözaltında bulundukları, işlemlerinin sürdüğü bildirildi.Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında geçen hafta düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13'ü öğretmen 20 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden "algı yönetimi" yaparak FETÖ'ye eleman ve taraftar toplama faaliyetlerinde bulundukları iddia edilmişti.  

MARDİN'DE GÖZALTINDAKİ 7 POLİSTEN 4'Ü TUTUKLANDI

Mardinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 polisten 4ü tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 polis emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılıktaki ifadelerinden sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 7 polisten 4ü tutuklandı, 3ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

HATAY'DA BYLOCK KULLANAN 54 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HATAY'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' kullanan çeşitli mesleklerden 54 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 'ByLock' programını kullandıkları belirlenen ve haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında çeşitli kurumlarda memur, doktor, işçi ve öğretmenler ile esnafın da bulunduğu 54 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada Hatay'da bugüne kadar devam eden FETÖ operasyonlarında 859 kişi tutuklandı. (DHA)

YOZGAT'TA 6 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Yozgat’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 6 öğretmen tutuklandı.

Yozgat merkezli 6 ili kapsayan FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması çerçevesinde haklarında yakalama kararı çıkartılan 23 öğretmenden 17’si gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.E, M.Ç, Y.D, M.Ş, M.A. ve Ö.U. mahkemece tutuklandı,11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerden M.Ş.nin Adana’da gözaltına alındığı, firarda olan A.S.B, H.B, T.Ş, F.K. ve H.Ç.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.  

ANTALYA'DA 4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Antalya'da polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan FETÖ/PDY şüphelisi 2 kişi ile biri yabancı uyruklu DAEŞ şüphelisi 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda DAEŞ ile irtibatlı oldukları tespit edilen biri Türk diğeri yabancı uyruklu iki DAEŞ şüphelisi gözaltına alındı. İkametlerinde yapılan aramada örgütsel dokümanlar ele geçirilen ve emniyetteki sorguları tamamlanan iki şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.
Diğer taraftan yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından iki hafta önce düzenlenen operasyonda, biri Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde doç. dr. olan öğretim görevlisi ile özel bir firmanın mali işler sorumlusu 1 kişi de gözaltına alındı. ByLock kullandıkları tespit edilen ve ikametlerinde dijital materyaller ve dokümanlar bulunan 2 şüpheli de emniyetteki sorgulamalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

ORDU'DA TOPLAM 450 KİŞİ TUTUKLANDI

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma çerçevesinde bugüne kadar 450 kişinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Ordu Valiliği'nden alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimin ardından yürütülen soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Ordu Valiliği ve Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında şu güne kadar yaklaşık 1500 kişi hakkında işlem yapıldığı, kentte ayrıca özel okul, dershane, sendika, şirket, yurt, dernek ve vakıflardan oluşan 43 kurumun ise kapatıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, yürütülen soruşturma kapsamında idari işlem yapılan 900 kişinin ise açığa alındığı belirtilerek, soruşturmalar kapsamında haklarında adli işlem yapılan 450 kişi tutuklandı.
Açıklamada 650 kişinin ise KHK ile memuriyetten çıkarıldığı belirtildi.

UŞAK'TA 19 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Uşak süren FETÖ/PDY kapsamındaki soruşturmada geçen hafta gözaltına alınan toplam 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Fethullahcı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, geçen hafta içinde TEM ve KOM şube ekipleri tarafından gözaltına alınan toplam 19 şüphelinin polis ayağındaki işlemleri tamamlandı. Sabah saatlerinde önce sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar akabinde Uşak Adliyesine sevk edildi.

BATMAN'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Batman ve Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca Batman Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Batman ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonda üniversite personeli 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BOLU'DA GÖZALTINA ALINAN 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bolu merkezli 7 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 16 kişinin 7'si sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak çalışan önemli bir ismin olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılarak gözaltına alınan 16 kişiden 7'si emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Geniş güvenlik önlemi altında adliyeye götürülen kişiler arasında, örgütün önemli isimlerinden olduğu iddia edilen Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan M. Y.'nin olduğu öğrenildi. (İHA)

YOZGAT'TA İHRAÇ EDİLEN 4. SINIF 2 EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Yozgat’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 4. sınıf 2 emniyet müdürü tutuklandı.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevliyken FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde KHK ile meslekten ihraç edilen 4. sınıf emniyet müdürleri E.S. ve M.D, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında çıkarılan yakalama kararı üzerine gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkemece tutuklandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.