İncirlik, Avrupa'dan gelecek ABD jetlerini bekliyor

Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, () - SURİYE ve Irak'taki 'deki IŞİD hedeflerinin vurulması için Koalisyon uçaklarına açılan Adana'daki İncirlik Üssü, bugünü sakin geçirdi. Üsten havalanan Türk savaş uçakları, sınır denetiminin ardından...

12 Ağustos 2015 Çarşamba 15:25
İncirlik, Avrupa'dan gelecek ABD jetlerini bekliyor






Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, () - SURİYE ve Irak'taki 'deki IŞİD hedeflerinin vurulması için Koalisyon uçaklarına açılan Adana'daki İncirlik Üssü, bugünü sakin geçirdi. Üsten havalanan Türk savaş uçakları, sınır denetiminin ardından tekrar İncirlik'e iniş yapıyor.
Üsse ilk etapta konuşlandırılmasına karar verilen ABD'nin 480'inci Filo'suna bağlı 6 F-16, 2 de askeri uçak, 300'e yakın personelle birlikte geçen hafta geldi. Filonun Avrupa'da konuşlu 24 uçağının daha gelmesi bekleniyor. 
Operasyonlar, İncirlik Üs Komutanlığı, Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve ABD'nin Ankara'da bulunan Savunma İşbirliği Ofisi koordinasyonunda gerçekleşiyor. Sadece Suriye değil, gerek görüldüğünde Irak'taki IŞİD hedeflerinin de vurulacağı daha önce açıklanmıştı.

FOTOĞRAFlı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.