Örgüt yantaşları PKK'lı teröristleri kaçırmak için ormanı yakmış

Lice'de askerler ormanları ateşe verdi yalanı HDP'li vekillerin elinde patladı. Lice'de ateşe verilen ormanlık alanın, teröristlerin kaçışını kolaylaştırmak için ateşe verildiği ortaya çıktı. Orman yakan ve teröristlere yardım eden 34 kişi sorgulanıyor.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 10:11
Örgüt yantaşları PKK'lı teröristleri kaçırmak için ormanı yakmış






Örgüt yandaşları PKK'lı teröristleri kaçırmak için ormanı yakmış

HDP'li vekillerin 'Askerler Lice'de orman yakıyor' yalanı ellerinde pakladı. Lice'de sıkışan bir grup teröristin kaçmasını sağlamak için yangınları örgüt elemanlarının yaktığı belirlendi. Teröristlerin kaçı güzergahında güvenlik güçlerinin ilerlemesini ve İHA'ların görüntü almasını engellemek için ormanları ateşe veren 34 kişi yakalandı. Bu arada aynı bölgede 4 terörist etkisiz hale getirildi.


Son Dakika Haberleri, Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğinde icra edilen, Askeri Birlikler, Jandarma, Emniyet ve Geçici Köy Korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan Bayrak-14 Şehit J.Tğm.Abdülselam ÖZATAK Müşterek Özel Birlik Operasyonu devam etmektedir.

Devam eden operasyonda, 30 Haziran 2016 tarihinde Lice ilçesi Yalaza köyü kırsalında BTÖ mensupları ile sıcak temas yaşanmış ve yaşanan sıcak temasın sonunda arazide sıkıştırılan (2) BTÖ mensubu ölü olmak üzere toplam (4) BTÖ mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte güvenlik güçleri tarafından ele geçirilmiş olup ayrıca BTÖ mensuplarının kaçmalarını sağlamak üzere bölgeye gelen ve ormanlık alanı ateşe veren (32) Bölücü Terör Örgüt İşbirlikçisi hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Söz konusu olayı müteakip aynı gün Yalaza Köyüne çok yakın mesafede bulunan ve aynı gruptu olduğu değerlendirilen, Çağdaş Köyü bölgesinde birliklerimize taciz ateşi açan (2) BTÖ mensubu da etkisiz hale getirilmiştir.

 
Son Güncelleme: 02.07.2016 13:11
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.