PKK operasyonda Varto'daki cephanelik ele geçti

MUŞ, () - MUŞ'un Varto İlçesi'nde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın cephaneliği ele geçirilirken çıkan çatışmanda 1 terörist yaralı yakalandı. Varto'da dün düzenlenen operasyonlarda PKK'lılarla çatışma çıktı, 1...

19 Eylül 2015 Cumartesi 13:26
PKK operasyonda Varto'daki cephanelik ele geçti






MUŞ, () - MUŞ'un Varto İlçesi'nde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın cephaneliği ele geçirilirken çıkan çatışmanda 1 terörist yaralı yakalandı.
Varto'da dün düzenlenen operasyonlarda PKK'lılarla çatışma çıktı, 1 terörist yaralı yakalandı.  Operasyonar sırasında terör örgütü PKK'ya ait cephanelik bulundu. Cephanelikte suikast silahı olarak kullanılan Kanas tüfek, Bixi marka manikeli tüfek, 34 Kalaşnikof marka otomatik tüfek ile bol miktarda patlayıcı ele geçirildi.
Varto'daki operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmat şöyle:
"34  AK-47 Kalaşnikov piyade tüfeği, 128 adet Ak-47 Kalaşnikov piyade tüfeği şarjörü, bir adet Dragunas (Kanas) keskin nişancı piyade tüfeği, bir adet RPG roketatar ve 10 adet mühimmatı, 1 adet PKM (Bixi) makinalı tüfeği ile 1400 adet PKM (Bixi) makinalı tüfeği fişeği, 1 adet Akrep marka makinalı tabanca, 17 el bombası, 2 tabanca, 2 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 500 adet 5.56 milimetre çapında fişek, 50 metre elektrik kablosu ve çok sayıda örgütsel doküman."
BULANIK'TA ADLİYE LOJMANLARINA SES BOMBASI ATANLAR TUTUKLANDI
Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Eylül günü saat 20.18'de Adliye Lojmanlarına ses bombası atan 2 kişi, olay yeri kamera kayıtları ile tespit edildi. Yüzleri kapalı ve yaşları 18- 25 arasında değişen 2 şüpheli, 17 Eylül günü Adliye’ye verildi. Mahkeme şüpheli 2 kişiyi tutukladı. Ayrıca, 18 Eylül günü Bulanık ilçesinde yapılan aramalarda 11 adet ses bombası bulundu. Ses bombaları ile yakalanan 2 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 16 Eylül günü 1 PKK'lı terörist Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.