Selam Tevhid iddianamesi'nde flaş karar; Gülen 1 numaralı sanık

Türkiye'de pek çok davayı etkileyecek Selam Tevhid İddianamesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamenin 1 numaralı sanığı ise halen ABD'de bulunan Fethullah Gülen,

09 Kasım 2015 Pazartesi 20:36
Selam Tevhid iddianamesi'nde flaş karar; Gülen 1 numaralı sanık






Selam Tevhid iddianamesi'nde flaş karar; Gülen 1 numaralı sanık

Türkiye'de pek çok davayı etkileyecek Selam Tevhid İddianamesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamenin en önemli unsuru 122 şüpheli arasında 1 numaralı sanık olarak cemaatin önemli ismi Fethullah Gülen'in adının yer alması oldu. İddianamede Emre Uslu ve Yurt Atayün gibi isimler de var.

ŞÜPHELİLERDEN 50'Sİ TUTUKLU

"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında firari şüpheliler Gülen ve Uslu'nun da bulunduğu 122 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 14. Ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi..
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında firari şüpheliler Fetullah Gülen ve Emre Uslu, eski emniyet müdürü Yurt Atayün ve muvazzaf subayların da bulunduğu 50'si tutuklu 122 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İLK DURUŞMA ŞUBAT 2016 DA BAŞLIYOR

Mahkeme, soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan firari şüpheliler Gülen ve Uslu'nun yokluklarında ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi.


"Selam Tevhid'de kumpas" davasının ilk duruşmasının, 1-5 Şubat 2016'da yapılması kararlaştırıldı.
Son Güncelleme: 09.11.2015 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.