Zonguldak'ta Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Demokrasi Platformu üyeleri, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 43'üncü yılında düzenlenen yürüyüşle andı. Madenci Anıtı'nda toplanan Demokrasi Platformu...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 19:10
Zonguldak'ta Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı






Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Demokrasi Platformu üyeleri, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 43'üncü yılında düzenlenen yürüyüşle andı.
Madenci Anıtı'nda toplanan Demokrasi Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden oluşan 100 kişilik grup, 'Deniz'lerden Gezi'ye ne geçmiş tükendi, ne gelecek' yazılı pankart açarak Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Grup yürüyüş sırasında, 'Denizlere sözümüz devrim olacak', 'Faşizme ölüm, tek yol devrim', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları attı.
Platform adına açıklama yapan, Kader Öner, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmelerinin üzerinden 43 yıl geçtiğini söyledi. Öner, "O dönemin devrimci gençleri eşit ve özgür bir ülke kurmak için mücadele ettiler. Demokratik bir üniversite için üniversitelerde boykotlar ve işgaller örgütlediler. İşçi grevlerinde, yoksulların yanında yer alarak en önde mücadele ettiler" dedi.
Grup, daha sonra sahil kenarında giderek denize kırmızı karanfil attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.