'Sivas' filmi hız kesmeden başarıya koşuyor

Dünyanın farklı festivallerinde büyük övgüler alan ve ödüller kazanan Sivas, Berlin'de gerçekleşen galasının ardından, geçtiğimiz hafta Almanya'da izleyici ile buluştu. Kaan Müjdeci'nin yönetmenliğini yaptığı ve başarıdan başarıya koşmaya devam eden Sivas filmi Almanya'da 15 sinemada birden gösterime girdi.

09 Aralık 2015 Çarşamba 12:49
'Sivas' filmi hız kesmeden başarıya koşuyor






11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan film; Almanya'nın önde gelen gazetelerinden ve eleştirmenlerden oldukça önemli yorumlar aldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung Kültür Eki'nde Dietmar Dath'ın "Öfkeli güzelliğin ısırığı: Buz gibi bulutları nefes veren bir manzara, bir çocuk, bir köpek ve acımasız yetişkin dünyası. Müjdeci'nin filmi ‘Sivas' bir sinema mucizesi" şeklinde yorumladığı "Sivas" için; Berliner Zeitung Kültür Eki'nde Susanne Lenz "Lassie bir rüya, ‘Sivas' ise gerçeklik" diyor. Tip Berlin, Hamburger Abendblatt gibi gazete ve dergilerin yanı sıra; RBB TV, RBB Radyosu, Deutschland Radio Kultur, Radio Eins, Funkhauseuropa Köln Radyosu ve Metropol FM gibi mecralar da "Sivas"la ilgili röportaj ve haberlere geniş yer veriyor.
88. Akademi Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film" dalında Türkiye'nin adayı olan Sivas, başvurusunun kabul edildiği 73. Altın Küre Ödülleri adaylarının açıklanması için de gün sayıyor. Sivas ile 71. Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Kaan Müjdeci; ilk uzun metrajlı filmiyle festivalin ana yarışma bölümüne seçilen ve ödül kazanan ilk Türk yönetmen olarak büyük bir başarıya imza attı. Filmin minik başrol oyuncusu Doğan İzci de, festivali takip eden uluslararası 15 sinema yazarının oluşturduğu jüri tarafından Premio Bastio D'Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.
Son Güncelleme: 09.12.2015 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.