AKADEMİSYENLERDEN ARÜ’DEKİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMA TAM NOT

Kurulduğu günden itibaren ulusal ve uluslararası çapta yankı uyandıran projeler ve faaliyetlere imza atmayı sürdüren Ardahan Üniversitesi, bu yıl ev sahipliği yaptığı “3.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
AKADEMİSYENLERDEN ARÜ’DEKİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMA TAM NOT






Kurulduğu günden itibaren ulusal ve uluslararası çapta yankı uyandıran projeler ve faaliyetlere imza atmayı sürdüren Ardahan Üniversitesi, bu yıl ev sahipliği yaptığı “3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu”nu başarıyla devam ettiriyor. 2 Ekim 2013 Çarşamba günü Ardahan Üniversitesi’nin Çamlıçatak’taki yeni yerleşkesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde başlayan sempozyum, dört farklı salonda eşgüdümlü oturumlarla yürütülüyor. Yurtiçinden ve yurtdışından 110 bilim insanının katıldığı sempozyumda “Meslekî Eğitimde Kalite” ana teması çerçevesinde yüzlerce bildiriyle ilgili akademik sunumlar yapılarak, meslek yüksekokulları tüm yönleriyle ele alınıyor. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Ardahan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Murat Kızılkaya, Ankara, İstanbul, Ege, Marmara, Kocaeli, Kırklareli, Dokuz Eylül üniversiteleri gibi Türkiye’nin birçok üniversitesinden bilim insanının sempozyuma akın ettiği belirterek, ayrıca Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden akademisyenlerin de oturumlara katıldığını bildirdi.
SEMPOZYUM, MYO’LARIN GELECEĞİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
2 Ekim-4 Ekim 2013 tarihleri arasını kapsayan sempozyuma katılan ve meslek yüksekokullarının sorunlarını tespit ederek önemli öneriler sıralayan bilim insanları, ARÜ’deki bilgi şöleniyle ilgili çeşitli tespitlerini oturum aralarında bizlerle paylaştı. Ardahan Üniversitesi’nde yapılan sempozyumda MYO’larla ilgili hayati çalışmaların yer aldığını kaydeden bilim insanları, aynı zamanda söz konusu sempozyumun MYO’ların geleceğini olumlu yönde etkileyecek bir niteliğe sahip olduğunu söyledi. Öte yandan Ardahan Üniversitesi ve yerleşkesi hakkında da konuşan bilim insanları, Ardahan Üniversitesi’nin giderek gelişen ve büyüyen bir üniversite olduğunu açıkladı.
Sempozyuma katılan Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semra Tetik, ARÜ’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen sempozyuma yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, “Sempozyum organizasyonunu çok başarılı buldum. Başta Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz olmak üzere sempozyumda emeği geçen herkesin yakın ilgisi, yaklaşımı, misafirperver tutumu bizi çok rahatlattı.” diye konuştu.
AKADEMİSYENLERDEN ARÜ’YE BÜYÜK ÖVGÜ
ARÜ’nün ev sahipliği yaptığı sempozyum vesilesiyle Ardahan’ı ve Ardahan Üniversitesi’ni görme fırsatını da yaşadığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Tetik, “Özellikle üniversitenizin yeni kampüsü gerçekten çok güzel. İlerleyen zamanlarda daha mükemmel bir kampüs olacağı şimdiden anlaşılıyor. Üniversiteniz geliştikçe, Ardahan’ın çehresinin değişeceği, sosyoekonomik yapısına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” diyerek, üniversiteye yönelik çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı kutladı.
Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İşletme Programı Öğr. Gör. Şükran Morgül ise, Ardahan Üniversitesi’nde yapılan sempozyumun gayet verimli geçtiğini ifade ederek, “Sempozyumu organize eden çalışanların bize yaklaşımı, ilgisi çok güzel… Özellikle Kars Havaalanı’nda uçaktan iner inmez sempozyumla ilgili personelin bizi karşılaması gerçekten çok hoşuma gitti.” dedi.
SEMPOZYUM, “MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTEDE” ÖNEMLİ AÇILIMLAR BARINDIRIYOR
Tüm Meslek Yüksekokulları Mezunları Dernekleri (TEKDER) Genel Başkanı Hakan Baycık, ARÜ’de yapılan sempozyumun çok anlamlı olduğunu söyleyerek, meslek yüksekokullarının sorunlarının belirlenmesi ve çözüm önerilerinin oluşturulmasında önemli bir mesafe kat edildiğini dile getirdi. ARÜ’nün yeni kampüsü hakkında da görüş belirten Baycık, ARÜ’nün yeni kampüsünün Türkiye’nin en güzel kampüslerinden biri olmaya aday olduğunu bildirdi. Ayrıca Baycık, ARÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda gelecek vaat eden bir üniversite olduğunu açıkladı.
Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pınar Şanlıbaba, meslek yüksekokullarıyla ilgili uluslararası sempozyumları çok önemsediğini ifade ederek, “Ardahan’da sempozyuma katılan akademisyenler meslek yüksekokullarıyla ilgili önemli çalışmalar yapmışlar. Çünkü tüm meslek yüksekokullarının sorunlarının ortak olması ve ortak çözüm önerilerinin gündeme getirilmesi, bu sempozyumu çok anlamlı kılmaktadır.” şeklinde konuştu. Ardahan Üniversitesi’ni çok beğendiğinin de altını çizen Doç. Dr. Şanlıbaba, “Özellikle üniversitenizin misyonu gerçekten büyük önem taşıyor. Üniversitenizin kurumsal kimliğinden projelerine kadar birçok şey takdire değer” dedi.
Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sezai Öztaş, ARÜ’de gerçekleştirilen sempozyumda mesleki eğitimde kalitenin nasıl arttırılabileceği hususunda fikir zenginliği yaratıldığını söyledi. Ayrıca Ardahan Üniversitesi ile ilgili de görüş bildiren Yrd. Doç. Dr. Öztaş, “Ardahan Üniversitesi’nin yeni kampüsü çok ferah, geniş, modern bir çehreye sahip. Sosyal anlamda öğrencilere çok büyük bir olanak sunabilecek potansiyel taşıyor. Aynı zamanda yeni yerleşke Ardahan için çok büyük bir şanstır” diye konuştu.
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Zeki Dinçer, meslek yüksekokullarının öğrencilerin kalifiye eleman olarak yetiştirilmesi ve sektörler açısından faydalı olabilmesi noktasında işlevsel bir eğitim sistemine sahip olduğunu aktararak, MYO’ların toplumsal olarak hak ettiği yere kavuşması gerektiğini dile getirdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.