Dünyanın en tembel öğretmeni

Dünyanın en tembel öğretmeni, işe gitmeden tam 23 yıl boyunca maaş almış. Ancak okul yönetimi isyanlarda.

09 Ağustos 2014 Cumartesi 14:07
Dünyanın en tembel öğretmeni






Dünyanın en tembel öğretmeni

 

İşe gitmeden maaş alan öğretmen

Öyle bir öğretmen düşünün ki, 24 yıllık meslek hayatında tam 23 yıl boyunca işe gitmeden maaş almış. En son 1994 yılında doğum yapan, ardından da izin alıp kayıplara karışan öğretmen bu süre içerisinde maaşını tıkır tıkır almış.

OKUL YÖNETİMİ ŞAŞKIN

Hindistan'da yaşanan garip olayın kahramanı bir biyoloji öğretmeni. Kadın öğretmeni gündeme getiren ise tembelliği. Gerçi bu ülkede okullarda öğretmenlerin devamsızlığı oldukça ünlü. Habere konu olan öğretmen ise 23 yıl işe gitmeyerek rekor kırdı.
 Hindistan'ın orta kesimlerindeki Madhya Pradeş eyaletinde bir biyoloji öğretmeninin, 23 yıl mazeret göstermeden işe gitmediği belirlendi.

Indore kentindeki devlete ait Ahilya Aşram Okulu Müdürü Sushma Vaishya, 24 yıllık öğretmenlik kariyerinin 23 yılında işten kaytaran biyoloji öğretmeni Sangeeta Kashyap'tan şikayetçi oldu.

1990'da Madhya Pradeş eyaletine atanan Kashyap, bir yıl çalıştıktan sonra 3 yıl ardarda izin aldı. 1994'te Ahilya Aşram Okulu'na atanan Kashyap, okula sadece doğum iznine çıkmak dilekçe vermeye uğradı. Kashyap, izninin bitmesine rağmen bir daha okula gelmedi, okul yönetiminin gönderdiği mektuplara da yanıt vermedi.

Okula 3 biyoloji öğretmeni kontenjanı tanındığını, Kashyap yüzünden üçüncü öğretmenlerinin olmadığını belirten Vaishya, "Eyalet yetkililerini durumdan haberdar ettik. Kashyap'ın görevden alınmasını ve yerine işe gelecek birinin atanmasını talep ettik. Ancak şimdiye kadar hiçbir gelişme olmadı" dedi.

Dünya Bankası tarafından yapılan bir araştırma, işe gitmemenin son derece yaygın sorun olduğu Hindistan'da öğretmenlerin yüzde 25'inin çoğu zaman okula gitmediğini, müfettişlerin habersiz kontrolleri sırasında da öğretmenlerin sadece yarısının okulda bulunduğunu gözler önüne sermişti.

24 yıllık öğretmenlik kariyerinin 23 yılında işe gitmeyen ve sürekli maaşını alan Kashyap'ın bu alanda rekor kırdığı sanılıyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.