Gülnara Kerimova'ya babasından sansür

Özbekistan lideri İslam Kerimov, kızının sosyal medya sözlerine köpürdü, Gülnara'nın twitter hesabı kapatıldı

23 Kasım 2013 Cumartesi 07:14
Gülnara Kerimova'ya babasından sansür






 

Muhalefete karşı acımasızlığıyla bilinen Özbekistan lideri İslam Kerimov, kızının sosyal medyada yazdıklarına bile tahammül edemedi. Özbekistan'ın ilk demokratik seçimlerinde Muhammed Salih'in başarısını hazmedemeyen Kerimov son aylarda kızı Gülnara'nın adının karıştığı skandallar ve kızının sosyal medyadaki isyanıyla boğuşuyor.

KIZININ HESABINA SANSÜR GELDİ

Diktatörlüğünü pekiştirmek için halefi olarak gösterilen kızına bile tahammül edemeyen Kerimov'un adamları Gülnara'nın Twitter mesajlarını sildirdi. Özbekistan, Devlet Başkanı İslam Kerimov’a halef gösterilse de skandallarıyla gözden düşen büyük kızı Gülnara’yı konuşuyor. Gülnara Kerimova’nın 50 bin takipçisi bulunan Twitter hesabı, ailesine yönelik ağır eleştirilerin ardından kapandı.

ANNESİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Gülnara, Twitter’dan annesi Tatyana’yı kendisini yok etmeye çalışmakla suçladı. Annesinin Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden yaptığı ithalatın ‘şüpheli’ olduğunu savunan Kerimova, kuzeni Ekberali Abdullayev’in bu yüzden hapse girdiğini öne sürdü. Gülnara, kız kardeşi Lola’nın da ‘aile içi sorunların sorumlusu’ olduğunu yazdı. Mesajların ardından karakola götürüldüğü öne sürülen Gülnara önceki gece “Takipçilerime teşekkür ederim” yazıp hesabını kapatınca sansür iddiası gecikmedi. Öte yandan başkanlığını Gülnara’nın yaptığı Fond Forum Vakfı dün kapatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.