Dayak yaz 144'e yolla, olmadı 183 ara

Kadına yönelik şiddetin önüne bir türlü geçilemeyen Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yeni çalışma başlattı.

25 Şubat 2014 Salı 06:58
Dayak yaz 144'e yolla, olmadı 183 ara






Dayak yaz 144'e yolla, olmadı 183 ara

Kadına yönelik şiddetin önüne bir türlü geçilemeyen Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yeni çalışma başlattı. Bakanlığın Aile, Kadın, Çocuk hattı Alo 183 ile sosyal yardım hattı 144'e artık SMS'le ulaşılabilecek. Talepler ücretsiz iletilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Yaşlı ve Engelli Sosyal Destek Hattı ile Alo 144 Sosyal Yardım Hattı'na vatandaşlar taleplerini, şikayetlerini ücretsiz mesaj atarak da iletebilecek. Alo 183 hattıyla kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerle ilgili gelen çağrılar değerlendiriliyor.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR YENİLİK'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, her iki çağrı merkezinde verilen hizmetin vatandaşla aralarında köprü oluşturduğunu söyledi. Bakan İslam, "Mesela acil sığınma isteyen bir kadın, şiddet görme riskiyle karşı karşıya olan bir insan ya da çok acil kendisine destek verilmesi gereken bir şehit yakını Alo 183'e müracaat ediyor. Ardından kolluk kuvvetlerine, sığınma evlerine ya da genel müdürlüklerimizin ilgili departmanlarına yönlendiriliyorlar. Gerekli tedbirler alınıyor" dedi. SMS projesinin önemini vurgulayan İslam, müracaatçı sayısının daha da artacağını söyledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.