TPAO Türkiye'de binden fazla kuyuda günlük 35 bin varil petrol üretiyor

31 Aralık 2012 Pazartesi 15:50
TPAO Türkiye'de binden fazla kuyuda günlük 35 bin varil petrol üretiyor






ADIYAMAN (CİHAN)- TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir, TPAO'nun Adıyaman ve Batman'daki binden fazla kuyudan günlük 35 bin varil petrol ürettiğini söyledi.

TPAO'nun binden fazla üretim yapan petrol kuyusu bulunduğunu, bu kuyuların Adıyaman ve Batman bölgelerinde yer aldığını anlatan Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Petrol kuyularımızın günlük ortalama üretimi kuyu başına 35 varil. Güneyimizdeki petrol zengini ülkelerde petrol kuyularının ortalama verimleri yaklaşık 2 bin varil civarında. Bin kuyumuzla aynı masraf, ekip, teçhizatla hizmet veriyoruz. TPAO günde ortalama 35 bin varil petrol üretirken, güney bölgelerdeki ülkelerde ise bin kuyudan ortalama 2 milyon varil petrol üretiliyor. Kuyularımızın ortalama üretimi günde 35 varil değil de güneyimizdeki petrol zengini ülkelerdeki gibi ortalama 1000 varil olsa idi aynı masraf ve aynı ekipmanla günde 35 bin varil değil 1 milyon varil üretiyor olabilirdik. Türkiye´nin jeolojik yapısı nedeniyle ülkemizdeki şimdiye kadar keşfedilmiş petrol sahaları güney bölgelerdeki komşu ülkelerimizde keşfedilen petrol sahaları kadar çok verimli ve yüksek potansiyelli değil. Ama buna rağmen gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Bizim için, ürettiğimiz her bir varil petrol çok kıymetli. Çünkü yurt içinde ürettiğimiz her bir varil petrol karşılığında 110 doları yurt dışına vermemiş oluyor, bu parayı yurt içinde başka alanlarda yatırıma dönüştürebiliyoruz. Son yıllarda gerek yurt içinde gerek yurt dışında yatırımlarımız artarak devam ediyor. 2015 yılına kadar yurt içi ve yurt dışı yarımlarımız göz önünde bulundurulduğunda bu rakamın ortalama yılda 2 milyar lirayı bulması bekleniyor. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.