TPAO'ya teknik değil kasıt var

10 Kasım 2012 Cumartesi 02:09
TPAO'ya teknik değil kasıt var










Ankara ile Bağdat arasındaki restleşmenin boyutları genişliyor. Daha önce Türk Hava Yolları uçaklarına engel çıkaran Irak hükümeti, Türk hacıları uyğuladığı insanlık dışı uygulamanın ardından bu kez de, altına imza attığı anlaşmaları çöpe attı. Bağdat yönetimi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın petrol arama ruhsatını iptal etti.

TEKNİK NEDEN YOK AÇIKLAMASI

Irak Hükümeti'nin, ülkenin güneyinde petrol arama konusunda ön anlaşma imzaladığı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketi (TPAO) ile nihai anlaşma imzalamaması hakkında bakanlar kurulundan çıkan kararın arkasında teknik sebeplerin olmadığı belirtildi. Bağdat hükümeti iki Kuveyt şirketi ve TPAO ile petrol arama lisansıaynı Temmuz ayı başında anlaşma imzalamıştı. Anlaşmanın iptal edilmesinin TPAO'nun uzun vadeli stratejik yatırımlarını etkilemeyecek. Halen TPAO ile birlikte 6 Türk şirketi Irak'ta petrol arama, çıkarma ve taşıma konusunda faaliyette bulunuyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.