CHP'nin 35. Kurultay'ı Ankara'da başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 35. Olağan Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün başlıyor.

16 Ocak 2016 Cumartesi 10:48
CHP'nin 35. Kurultay'ı Ankara'da başlıyor






CHP'nin 35. Kurultay'ı Ankara'da başlıyor


'Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı' sloganıyla başlayan kongresi için Türkiye'nin dört bir tarafından parti delegeleri ve üyeleri Arena Spor Salonu'na gelmeye başladı. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongre salonunun etrafından delegeler arama noktalarından geçerek salona girebiliyor.

Salonda göze çarpan döviz ve pankartların yanı sıra CHP'nin eski genel başkanlarının portre fotoğrafları asıldı. Delegelerin oturacağı koltuklar Türk bayrağı ve Kılıçdaroğlu resimli bayraklarla üstü kaplanarak partililerin kongrede ellerinde bu bayrakları tutmaları önerildi.

CHP yönetiminin belirlediği ve onayladığı tüm pankart ve dövizlerin kaldırılması yapılan anonslarla istendi. Bu pankartlardan birisi Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan Kürtçe, “Aşiti peace barış. Bu sese kulak ver barışa ses verö pankartıydı.

Yine salonda Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu gazetecileri Can Dündar ve Erdem Gül için CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankart dikkati çekti.

Salonda, 'Savaşın değil, barışın partisiyiz', 'Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz', 'Özgür basın varsa özgür toplum vardır' pankartları da öne çıkan sloganlar oldu.

Kurutay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona gelmesinin ardından başlayacak ve 2 gün sürecek.


KILIÇDAROĞLU : CHP 35. OLAĞAN KURULTAYI'NI KARDEŞÇE YAPACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı öncesi twitter hesabından, "CHP 35. Olağan Kurultayı’nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur." açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 16.01.2016 10:50
Anahtar Kelimeler:
ChpChp Kurultayı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.