Çözüm sürecinde kadın STK'ları daha aktif olmalı

Türkiye terör belasından kurtulmaya çalışırken, kadın STK'ların sürece daha fazla katkı yapması istendi. AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adaya Adayı Rümeysa Semiz kadın sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırdı.

15 Mart 2015 Pazar 21:24
Çözüm sürecinde kadın STK'ları daha aktif olmalı






Çözüm sürecinde kadın STK'ları daha aktif olmalı

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Rümeysa Semiz hükümetin yeni bir aşamaya getirdiği çözüm süreci konusunda kadın sivil toplum kuruluşlarının daha aktif rol alması gerektiğini söyledi.


Semiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde başlatılan sürecin 21 Mart öncesi yeni bir aşamaya girdiğini belirterek "Artık anaların ağlamasını istemeyenler, çocukların ellerine silah vermesin, anaların ağlamasını istemeyenler çocukları dağlara sürmesin" dedi.

KADIN STK'LAR DAHA CESUR OLMALI

Diyarbakır, Van, Bitlis ve Mardin'de bulunan kadın sivil toplum kuruluşlarının daha cesur irade ortaya koyması gerektiğini söyleyen Semiz "Terörün şiddetin geldiği nokta çok acı. Binlerce şehit, binlerce göz yaşı. Artık ne anadoluda ne güneydoğuda evlere ateş düşmesin. Şimdiye kadar suskun kalan kadın kuruluşları yeni dönemde taraflara cesaret verici adımlar atma yolunda taraf olmalı. Şiddetin, terörün dinmesi için en çok annelerin duasına kadınların aktif desteğine ihtiyaç var" diye konuştu.
Son Güncelleme: 15.03.2015 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.