Erdoğan istedi, Türkmenistan Öğretmen Polat'ı serbest bıraktı

TÜRKMENİSTAN'da görev yaptığı sırada hapse düşen Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat'ın (49) dramı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aşkabad ziyareti sırasında sona erdi.

07 Kasım 2014 Cuma 22:36
Erdoğan istedi, Türkmenistan Öğretmen Polat'ı serbest bıraktı






Erdoğan istedi, Türkmenistan Öğretmen Polat'ı serbest bıraktı

Ümit KOZAN/ ANKARA, () - TÜRKMENİSTAN'da görev yaptığı sırada hapse düşen Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat'ın (49) dramı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aşkabad ziyareti sırasında sona erdi. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Erdoğan'dan gelen talep üzerine, Polat'ın serbest bırakılmasını sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aşkabad'dan İstanbul'a dönüşü sırasında, uçakta beraberinde getirdiği Sınıf Öğretmeni Polat, eşi Müberra Polat, kardeşi Celalettin Polat ile bir süre sohbet etti. Aile baba Polat'ın serbest bırakılmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Ailenin sevincini eşi Emine Erdoğan ile birlikte paylaşan Erdoğan ise mutlu çifte, "Allah sizi birbirinizden ayırmasın" dedi. Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte, dört çocuklu Polat ailesinin beraberlerindeki çocuklarından Muhammet Ali (1,5) ve Ecrinnaz'a (5) da ayrıca ilgi gösterdi.
Türkmenistan'da Aşkabad Türk İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı sırada bir öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla 20 Mayıs 2014'te tutuklanmış ve akabinde 2 yıl hapse mahkum olmuştu. Karar temyiz asamasındayken devlet başkanının özel affı ile serbest birakilan Polat'ın, gün içinde Seydi kentindeki Şagal Cezaevi'nden çıkmasının ardından uçakla Aşkabad'a götürülerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağına yetiştirildiği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.