Erdoğan'dan Putin ve Obama'ya sürpriz davet

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'dan ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e sürpriz bir davet geldi.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 08:26
Erdoğan'dan Putin ve Obama'ya sürpriz davet






Erdoğan'dan Putin ve Obama'ya sürpriz davet


12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'dan ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e sürpriz bir davet geldi.

ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı yemin törenine davet edildi.
 
Başbakan Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı yemin törenine, öncekilerden farklı olarak yabancı devlet başkanları da davet edildi. Davetliler arasında yer alan ABD Başkanı Obama ve Rus lider Putin'in, Meclis'teki törene temsilcilerini göndermeleri bekleniyor.

ÖNCEKİLERDEN FARKLI OLACAK
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın"farklı bir Cumhurbaşkanı profili" ve "yeni teamül" sinyalleri pratiğe yansımaya başladı. Erdoğan'ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olması nedeniyle Meclis'teki yemin töreni "ilk"lere sahne olacak.
 
Daha önce Cumhurbaşkanları Meclis tarafından seçildiği için yemin töreni de Meclis'in bir faaliyeti olarak tamamlanıyordu. Erdoğan'ın yemin töreni için ise öncekilerinden farklı olacak.
 
Törene, yabancı devlet başkanları da katılacak. Yemin töreni için ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere dünya liderlerine davetiye gönderildi. Obama ve Putin'in temsilci göndermesi bekleniyor.
 
Yemin törenine, Türk cumhuriyetlerinden ve başta Katar olmak üzere Körfez ülkelerinden de devlet başkanı düzeyinden katılım olacak. (Habertürk)


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.