Operasyon öncesi dolar toplamışlar

Türkiye derin operasyonla sarsılırken, bazı çevrelerin oluşturulan puslu hava öncesi piyasadan yüklü miktarda dolar toplamış

29 Aralık 2013 Pazar 14:44
Operasyon öncesi dolar toplamışlar






 

OPERASYON ÖNCESİ DOLAR TOPLAMIŞLAR


Türkiye derin operasyonla sarsılırken, bazı çevrelerin oluşturulan puslu hava öncesi piyasadan yüklü miktarda dolar topladığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Efkan Ala derin operasyon süresince Türkiye'den çıkan 40 milyar dolara dikkat çekerek olayların karanlıkta kalan bölümlerini kamuoyu ile paylaşacağımı söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI

Kabine değişikliği sonrası İçişleri Bakanlığı koltuğuna gelen Efkan Ala, TRT 1'deki Enine Boyuna programında yolsuzluk operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ELİMDE BELGELERİ VAR

İçişleri Bakanı Efkan Ala soruşturma krizi sonucu ekonominin zarar gördüğünü belirterek, "operasyon öncesi dolarları kim aldı diye soruyorsam şüpheden değil, elimde belgeler olduğundan soruyorum" dedi. Ala, son dönemde yaşanan gelişmeler için 'Suçu yakalamak yerine, suç oluşturmak için malzeme topluyorlar. İş yapmayı 'suç' olarak algılayan bir örgütle karşı karşıyayız' yorumunda bulundu.

Ala'nın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
-Devlet size bir görev vermiş, suçu gördüğünüzde müdahale edin ve hukuki süreci başlatın. Neden aylarca bekliyorsunuz? Bir memur bir suçu tespit ettiği halde neden üstüne gitmiyor, neden erteliyor, neden bekliyor, neyi organize etmeye çalışıyor.
 
-Türkiye'deki yatırımların toplamı 40 miyar dolar. Çıkmış 100 miktar dolarlık yolsuzluktan bahsediyor. Bu nasıl bir hesap?
 
-Tuzak kurarak siyaseti dizayn etmek istiyorlar. Kurulmak istenen bu tuzak öncesinde kim dolar satın aldı? Bunu açıklayacağız...
 
-Olup bitenler bizi yolumuzdan alıkoyamayacak ama rahatsız eden şeyler.Türkiye bu badireyi de atlatacaktır. Dün hükümetin söylemini suç haline getirmek istiyorlardı bugün ise iş yapma kapasitesini.
 
-Eskiden beri Türkiye'de bir siyasi partiler var bir de partisiz siyaset yapanlar...Halka hesap verenlere hesap vermeden herşeyi dizayn etmeye çalışanlar var.
 
NEREDEYSE BİR HÜKÜMET DARBESİ...
 
-Zarar verme kapasitesini ortaya koymuş olan bu örgütlü çete ile ilgili hukuk gereğini yapacaktır. Neredeyse bir hükümet darbesine cesaret edilebiliyor.
 
-Devlet içinde bir çete,bir ilimizdeki partileri emniyet müdürünü valiyi 6 ay boyunca dinliyor. Devlet bu cerahattan kurtulmalı.Devlet içerisindeki örgütlü çetelere karşı mücadelenin gereği neyse yapılacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.