Sinan Oğan; Rıza Zarrab'ın Amerika'ya gidişi muamma

MHP genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret edip dua okudu. Oğan daha sonra yaptığı konuşmada gündeme dair düşüncelerini açıkladı.

27 Mart 2016 Pazar 01:51
Sinan Oğan; Rıza Zarrab'ın Amerika'ya gidişi muamma






Sinan Oğan; Rıza Zarrab'ın Amerika'ya gidişi muamma


MHP genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret edip dua okudu.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ BECEREMİYORLARSA HÜKÜMETİ BIRAKSINLAR"

Akşam saatlerinde Bilecik'e gelen Sinan Oğan'ı partililer karşıladı. Oğan ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret etti. Dua okuyan Sinan Oğan daha sonra Kent Ormanı'ndaki kafeteryada partililerle bir arayla geldi. Oğan burada yaptığı konuşmada, "Analar ağlamasın dediler. Ama son 8 aydır analar, babalar, eşler, kardeşler ağlıyor. Son 8 aydır 430'un üzerinde şehidimiz var. En acı olanı ise halkımızın şehit haberlerine alışmasıdır. Eskiden 2-3 şehit geldiğinde Türkiye teyakkuza geçerken, bugün onlarca şehit haberi geldiğinde kimsenin sesi çıkmaz hale gelmiştir. Terörle mücadele Türkiye'nin milli meselesidir. Beceremiyorlarsa hükümeti bıraksınlar. Türk milliyetçileri daha önce olduğu gibi yine bu terörün üstesinden gelecektir" dedi.

'ÜLKÜCÜ ÜLKÜCÜNÜN RAKİBİ DEĞİL'

MHP'de olağanüstü kurultaya gidilmesi için gerekli sayıda delegenin imza verdiğini anlatan Sinan Oğan, Devlet Bahçeli'nin ülkücü iradeye saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Oğan MHP lideri Bahçeli'yi hitaben şöyle konuştu:
"Sayın Başkanım, 19 senedir partimizin genel başkanısınız. Bugün size düşen Ülkücü iradeye saygı göstermektir. Lütfen düşün önümüze, bütün genel başkan adaylarımızı etrafınıza toplayın, memleketimizin bu gününde partimizi mahkeme kapılarına düşürmeyin. Kurultay salonuna sizinle beraber omuz omuza girelim, orada bir ülkücü kardeşimizi genel başkan olarak seçelim ve oradan tek bir vücut olarak çıkalım. Biz birbirimizin rakibi değiliz. Ülkücü ülkücünün rakibi değil, düşmanı değil, kardeşidir."

'REZA ZARRAB'IN AMERİKA'YA GİDİŞİ MUAMMA'

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sinan Oğan, Reza Zarrab'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde tutuklanmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:
"Reza Zarrab'ın Amerika'ya gidişi muamma. Avukatıyla birlikte gidiyor, eşi bir gün kalmadan geri dönüyor. Dolayısıyla bunun tesadüf olmadığı kanaatindeyiz. Bununla beraber Reza Zarrab'ın ortağının İran'da idamla yargılandığını biliyoruz. Ancak hiçbir şekilde bu hadisenin tesadüfi olmadığı kanaatindeyiz. Biz onun Türkiye'deki uzantılarına kadar geleceğini biliyoruz. Ama hiç kimsenin de Reza Zarrab veya başkası üzerinden Türkiye'ye şantaj yapmasına müsaade edilmemesi gerektiği kanaatindeyim. Şahıslar sorumluluk taşıyacaktır. Şahıslar bu yolsuzluk batağına kim batmışsa, hangi görevdeyse adaletin karşısına çıkacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir şantaj vasıtasına dönüşmesine izin verilmemesi gerekir."
Son Güncelleme: 27.03.2016 01:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.