Avrasya Maratonu'nda kıyasıya mücadale başladı

İstanbul Maratonu, 2012 yılından bu yana Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından açıklanan altın maratonlar listesinde bulunuyor.

12 Kasım 2017 Pazar 09:47
Avrasya Maratonu'nda kıyasıya mücadale başladı






Avrasya Maratonu'nda kıyasıya mücadale başladı


İstanbul Anadolu yakasından başlayan, Avrupa yakasında son bulacak dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan yarışma 39. kez yapılıyor. Maraton bu yıl (42,195 kilometre), 15 kilometre ve 10 kilometre çipli koşular, 8 kilometrelik halk koşusu ve tekerlekli sandalye yarışı kategorilerinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Maratonu, 2012 yılından bu yana Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından açıklanan altın maratonlar listesinde bulunuyor.

MARATONU İÇİN VATANDAŞLAR KÖPRÜYE GELMEYE BAŞLADI

Vodafone 39. İstanbul Maratonu için 8 kilometrelik halk koşusu kayıtlarını yaptıran vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne gelerek yerlerini almaya başladı.
15 Temmuz Şehitler Köprüsünde sabahın erken saatlerinden itibaren maraton heyecanı yaşanıyor. Farklı etaplar halinde düzenlenecek olan Vodafone 39. İstanbul Maratonunun halk koşusu etabı için vatandaşlar köprüye gelmeye başladı. Saat 10.00'da start alacak olan 8 kilometrelik halk koşusu bu yıl “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” teması ile gerçekleşecek.


125 BİN KİŞİ KOŞUYOR!
Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na katılan sporcu sayısının bu sene 100'den fazla ülkeden yaklaşık 125 bin insan olması bekleniyor.Yaklaşık 25 bin kişinin çipli koşularda yer alacağı organizasyonda, 100 bin civarında kişinin de halk koşusuna katılması bekleniyor.

86 ELİT ATLET YARIŞIYOR!
Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 86 elit atletin koşacağı bildirildi. Türkiye'nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Namibya, Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Fransa, Sırbistan ve Litvanya'dan gelecek elit atletler, maratonda ter döküyor.

Erkeklerde, en iyi derecesini 2 saat 6 dakika 10 saniye ile bu yıl nisan ayında yapan Kenyalı Paul Lonyangata favori isim olarak gösteriliyor. 2017 Paris Maratonu birincisi olan 1992 doğumlu Lonyangata'nın en yakın rakipleri, geçen senenin şampiyonu Azerbaycanlı Evans Kiplagat, Kenyalı atletler Jacob Kendagor ve Ezekiel Kemboi Omullo ile Etiyopyalı Bazu Worku olacak. Kişisel en iyi derecesine 2.09.22 ile 2011'de imza atan, geçen seneki İstanbul Maratonu'nu 2.13.30'luk zamanıyla ilk sırada bitiren Kiplagat, üst üste ikinci şampiyonluğunu arıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.