Başakşehir ilk yarıyı lider tamamlamayı garantiledi

  Medipol Başakşehir evinde oynadığı Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak ligin ilk yarısını lider tamamlamayı garantiledi.

16 Aralık 2018 Pazar 09:48
Başakşehir ilk yarıyı lider tamamlamayı garantiledi






Başakşehir ilk yarıyı lider tamamlamayı garantiledi

    Medipol Başakşehir evinde oynadığı Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak ligin ilk yarısını lider tamamlamayı garantiledi.Medipol Başakşehir, Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Turuncu-lacivertliler, bu maçla birlikte sarı-kırmızılı takıma karşı evindeki yenilmezliğini de sürdürdü. Başakşehir, sahasında Galatasaray ile oynadığı 5’i lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere son 6 karşılaşmanın 4’ünü kazanırken, 1’er mağlubiyet ve galibiyet aldı. Abdullah Avcı’nın takımı bu müsabakalarda sarı-kırmızılı ağlara 16 gol bırakırken, kalesinde ise sadece 5 gol gördü.

Zirve mücadelesi veren tüm takımların dikkat kesildiği dev maçta Medipol Başakşehir’de savunmanın önemli isimlerinden olan Manuel da Costa kart cezası nedeniyle forma giyemedi. Savunmanın merkezinde Mahmut Tekdemir, Epureanu’nun yanında görev yaptı. Ev sahibi 18’de İrfan Can’la öne geçerken eşitliği 30’da Eren Derdiyok penaltıdan sağladı.

Galatasaray’da ise Fernando, Serdar ve Ndiaye’nin cezası tamamlandı ve üç isim de 11’de yer aldı. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba’nın yanı sıra cezalı Ryan Donk, takımdaki yerlerini alamadı. Ayrıca Fatih Terim ile antrenör Hasan Şaş’ın da yer alamadığı maçta Garry Rodrigues ikinci yarının başında sağ arka adalesindeki sertleşme nedeniyle oyundan çıktı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR – GALATASARAY

STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

HAKEM: Ümit Öztürk

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Mahmut, Epureanu, Clichy, Emre, İrfan Can, Mossoro, Visca, Napoleoni, Bajic

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Serdar, Ozan, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Rodrigues, Onyekuru, Eren

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

Medipol Başakşehir’in, Galatasaray’a karşı oynadığı son 6 maçta aldığı sonuçlar sırasıyla şöyle:

Süper Lig (2018-2019): Medipol Başakşehir: 1 – Galatasaray: 1

Süper Lig (2017-2018): Medipol Başakşehir: 5 – Galatasaray: 1

Süper Lig (2016-2017): Medipol Başakşehir: 4 – Galatasaray: 0

Türkiye Kupası (2016-2017): Medipol Başakşehir: 2 – Galatasaray: 1

Süper Lig (2015-2016): Medipol Başakşehir: 0 – Galatasaray: 2

Süper Lig (2014-2015): Medipol Başakşehir: 4 – Galatasaray: 0

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.