Fenerbahçe UEFA sınavında

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Son 16 turu ilk karşılaşmasında, bu akşam Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Portekiz takımı Braga ile karşılaşacak.

10 Mart 2016 Perşembe 10:01
Fenerbahçe UEFA sınavında






 

Fenerbahçe UEFA sınavında

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Son 16 turu ilk karşılaşmasında,  bu akşam Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Portekiz takımı Braga ile karşılaşacak. 

Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. Bu maçın rövanşı ise 17 Mart Perşembe günü Portekiz’de oynanacak. İki maç sonunda üstünlük sağlayacak takım adını UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yazdıracak. 

 

Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi'nde başlayan ve  3. ön eleme turunda Ukranya’nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşılaşan sarılacivertliler, Kadıköy’de 0-0 berabere kaldığı rakibine deplasmanda mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Yunan temsilcisi Atromitos'u saf dışı bırakarak UEFA Avrupa Ligi vizesi alan Fenerbahçe, yer aldığı A Grubu'ndan, Celtic ve Ajax'ı geride bırakıp Molde'nin arkasında 2. olarak üst tura çıktı. Son 32 turunda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla eşleşen Fenerbahçe, Rus temsilciyi İstanbul'da 2-0 yenerken, Moskova'da rakibiyle 1-1 berabere kalarak turu geçen taraf oldu.

Braga ise geçen yıl Portekiz Ligi'ni 4. sırada bitirdiği için UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan başladı. Marsilya, Slovan Liberec ve Groningen'in bulunduğu grupta 13 puanla lider olarak üst tura çıkan Braga, İsviçre'nin Sion takımını eleyerek Fenerbahçe’nin rakibi  oldu.

Son Güncelleme: 10.03.2016 10:03
Anahtar Kelimeler:
FenerbahçeUEFABraga
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.