Fenerbahçe'ye KOCAMAN ders

Geçen hafta evinde Osmanlıspor ile berabere kalan ancak Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya yenilmesi ile şampiyonluk yarışında ipleri eline alan Fenerbahçe Konyaspor karşısında bu şansını bitirdi.

09 Nisan 2016 Cumartesi 22:06
Fenerbahçe'ye KOCAMAN ders






Fenerbahçe'ye KOCAMAN ders

Geçen hafta evinde Osmanlıspor ile berabere kalan ancak Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya yenilmesi ile şampiyonluk yarışında ipleri eline alan Fenerbahçe Konyaspor karşısında bu şansını bitirdi.
Konyaspor'a 2-1 yenilen sarılacivertliler şampiyonluk yarışında ciddi yara aldılar. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, aldıkları galibiyet ile üçüncülük yolunda güçlü bir attıklarını söyledi.

ATTIĞIMIZ İLK GOL RİTMİMİZİ BOZDU

2-1’lik Fenerbahçe karşılaşması sonrası basın mensuplarının karşısına geçerek değerlendirme yapan Kocaman, maçın başında avantaj olarak görülen attıkları golün oyun anlamında yapmaları gereken ritmi bozduğunu söyledi. Hem öne geçme hem de koruma halinin ilk yarıya damga vurduğunu ifade eden Kocaman, ‘’Çünkü maçı bütün benliğiyle isteyen bir rakip vardı karşımızda. Bütün oyunu sahamıza doğru yıkmaya başladı. Daha fazla savunmada kaldık. Oyunun kontrolünü tamamen yitirdik. Cılız çıkışlarımız oldu ama tam etkili değildik. Üstüne üstlük golü yiyince demoralize olduğumuzu söyleyebilirim.’’ dedi.

ÜÇÜNCÜLÜK YOLUNDA GÜÇLÜ BİR ADIM ATTIK

İkinci yarı topu daha çok ellerinde tuttuklarını anlatan Kocaman, şunları söyledi:
"İlk yarıya oranla ikinci yarı rakibi biraz daha kendi kalesine itmek için hem de baskıya devam etmek biraz daha topu tutmamız gerekiyordu. İkinci yarıda Fenerbahçe üzerimize gelmeye çalıştı. Ancak ilk yarıya oranla daha fazla topu aramızda dolaştırmaya başladık. Bu da Fenerbahçe’nin hiç karşılaşmak istemediği bir durumdu. Ondan sonra nispeten durum bizim lehimize doğru gitmeye başladı. 60-65 den sonra ciddi bir fizik gücü farkı ortaya çıktı. Rakip kaleye çok daha rahat gitmeye başladık. Üçüncülük yolunda çok güçlü bir adım attık.

HAKEM BİR HAKEM GİBİYDİ

Hakemin karşılaşmayı yönetmesi ile ilgili düşünceleri sorulan Kocaman, ‘’Bu soru sorulduğu için cevap veriyorum. Ben hakemlerin davranışlarına bakıyorum. Beden diline bakıyorum. Bizim birinci gole de bir şeyler söylenebelir. Ama öbür taraftardan da bakıldığı zaman vücut dili hakem bir hakem gibiydi. Son derece ortada götürdü maçı.’’ diye konuştu.

Yazarımız Tayfun Gökdeniz'in maç yorumu


PERİERA HAKEME YÜKLENDİ


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise hakem Cüneyt Çakır’a yüklendi. İki iyi takımın iyi mücadelesini seyrettiklerini anlatan Pereira, ‘’Maçın ikinci dakikasında gol yiyerek başladık maalesef. Bana göre iki hakem hatasının ardarda gelmesinden dolayı Konyaspor maça 1-0 önde başladı. Konyasporlu oyuncunun topu kontrolünde bir elle oynama söz konusu. Daha sonra bu yetmezmiş gibi sağ taraftan gelen oyuncu da ofsayt pozisyonda gol atınca 1-0 geride başladık. Reaksiyon göstermek ve tepkimizi ortaya koymak istedik. Takımızım kendi oyunun sahaya yansıtmak istedik. Bir tane gol bulduk ve 2 tane de pozisyona girdiğimizi düşünüyorum. Maçın ilk yarısında daha tutkun taraf bizdik. Yön değiştirmeye ve kendi oyunumuzu oynamaya gayret gösterdik.’’ dedi.

İYİ BİR MAÇ ÇIKARDIK

Maçın ikinci yarısına da bu çabalarını sergilemek için sahaya çıktıklarını ifade eden Pereira şöyle konuştu:
"Ortalar yapıp, ceza sahasına kalabalık girip, oyunu kontrol etmeye, gerektiğinde yön değiştirip topa sahip olmaya gayret göstererek bu düşünce ile sahaya çıktı. İkinci yarıda daha önde oynayan tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. Bir tane de gol pozisyonu ürettik. Öne geçelim dedik. Maalesef istediğimiz golü bulamadık. Kazanmak istiyorduk ve kazanmak isterken bir kontur atakla her şeyi yaptığımız ve kazanmak izcin sonuna kadar çabaladığımız karşılaşmanın sonunda ikinci gölü kalemizde gördük. İyi bir takımla karşılaştık. Ama bana göre iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Kazanmayı istedik ve denedik ama futbol böyle bir oyun. Bana göre bugün Fenerbahçe için adil bir sonuçla ayrılmıyoruz sahadan. Ama lig bitmedi ve sonu hala belli olmadı. Lig son haftada belli olacak. İki takımı da çok zor maçlar bekliyor. Bakalım neler olacak göreceğiz.’’

HAKEM HATASI VAR

Başakşehir maçından sonra Cüneyt Çarkır’a ’Çok iyi hakem’ diyerek sarılması hatırlatılan ve şimdi de hakemden şikayet ettiği sorulan Pierara, ‘’Ben hiç bir hakemin ismini bilmiyorum ve tanımıyorum. Ama tüm hakemlere saygı duyuyorum. Maçın bitiminde hakemi tebrik etmek ve selamlaşmak son derece doğal bir durumdur. Ama şuanda maç bitiminde televizyondan da izledim. Ona dayanarak fikrimi söylüyorum. Benim fikrim kesinlikle bu. İlk gol iki tane art arda gelen hakem hatası var. Olmayan bir şey söylediğimi düşünmüyorum. İkinci konuda penaltı konusu. Konyasporlu oyuncunun eli açık ve eliyle oynuyor. Bu da penaltı. Ben mi hata yapıyorum hakemler mi hata yapıyor. Burada ben gerçekleri ve gördüğümü söylüyorum. Ne alakası var bu maçtan sonra hakemi selamlamakla selamlamakla. Ben gazetecileri de selamlıyorum. Futbol içindeki her parçanın birbirine saygılı olması gerektiğini düşünüyorum.’’ dedi.
Son Güncelleme: 12.04.2016 13:39
Anahtar Kelimeler:
FenerbahçeKonyaspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.