Galatasaray Atletico Madrid: Dev maça saatler kaldı

Milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Galatasaray Atletico Madrid maçına saatler kaldı.

15 Eylül 2015 Salı 10:33
Galatasaray Atletico Madrid: Dev maça saatler kaldı






Galatasaray Atletico Madrid: Dev maça saatler kaldı

Milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Galatasaray Atletico Madrid maçına saatler kaldı.  Şampiyonlar Ligi'nde en önemli maçlar arasında yer alan Atletico Madrid Galatasaray karşılaşması TRT1'de canlı yayınlanacak. Grubun ilk maçında Atletico Madrid'i ağırlayacak. Galatasaray Atletico Madrid maçı şifresiz izlenebilecek,

Şampiyonlar ligi, Galatasaray Atletico Madrid maçı TRT 1 canlı, Galatasaray Atletico Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray Atletico Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Merakla beklenen Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ilk maçında Atletico Madrid ile karşılaşacak. 15 Eylül 2015 Salı günü oynanacak olan Galatasaray Atletico Madrid maçı için geri sayım başladı.

Galatasaray Atletico Madrid maçı TRT 1'de canlı olarak izlenecek.

TRT'DE ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI VAR

Dünyanın en büyük futbol organizasyonlarından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde perde açılıyor. Temsilcimiz Galatasaray, grubun ilk maçında Atletico Madrid'i ağırlıyor. Galatasaray Atletico Madrid maçı saat 21.45'te TRT 1'de canlı izlenecek

Temsilcimiz Galatasaray evinde İspanyol devi Atletico Madrid ile Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek. Galatasaray Atletico Madrid maçını Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak düdük çalacak.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu
'nda 15 Eylül Salı günü Atletico Madrid ile sahasında oynayacağı maçı, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

UEFA'dan yapılan açıklamada, Galatasaray-Atletico Madrid maçını Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak'ın yöneteceği, yardımcılıklarını ise Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz'in yapacakları belirtildi.

Müsabakanın dördüncü hakeminin Radosław Siejka olacağı, Pawel Raczkowski ile Tomasz Musial'in ise ilave yardımcı hakem olarak görev yapacakları kaydedildi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C grubu ilk maçında İspanya takımı Atletico Madrid ile karşı karşıya gelecek. Canlı olarak ekrana gelecek olan Galatasaray Atletico Madrid maçı TRT 1'de izlenecek.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica, Atletico Madrid ve Astana ile C Grubu'nda yer alıyor.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yapacağı maçların tarihleri belli oldu.

Galatasaray'ın maç fikstürü şöyle:
 
15 Eylül Salı: Galatasaray-Atletico Madrid
 
30 Eylül Çarşamba: Astana-Galatasaray
 
21 Ekim Çarşamba: Galatasaray-Benfica
 
3 Kasım Salı: Benfica-Galatasaray
 
25 Kasım Çarşamba: Atletico Madrid-Galatasaray
 
8 Aralık Salı: Galatasaray-Astana

Dünyanın en büyük futbol organizasyonlarından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde perde açılıyor. Temsilcimiz Galatasaray, grubun ilk maçında Atletico Madrid'i ağırlıyor. Bu müthiş karşılaşma Salı günü 21.45'te ekrana geliyor.


Galatasaraylı futbolcular maç öncesi konuştu


UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında bugün İspanyol ekibi Atletico Madrid'i konuk edecek Galatasaray'da Lukas Podolski, Jose Rodriguez ve Yasin Öztekin, bu önemli müsabaka öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan oyunculardan Alman yıldız Lukas Podolski, Şampiyonlar Ligi'nde yer alan her takımın güçlü olduğunu belirterek, "Biz de yarın kendi taraftarımız önünde en iyisini yapmaya çalışacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Umuyorum iyi bir sonuçla maçı bitireceğiz. Rakibimiz Atletico Madrid çok iyi bir takım ve onlara karşı çok dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

Geride kalan sezon Arsenal formasıyla yine Şampiyonlar Ligi'nde Türk Telekom Arena'ya çıktığını hatırlatan Podolski, şunları söyledi:

"O maçta mükemmel bir atmosfer vardı. Sezonun ilk Şampiyonlar Ligi maçı olacağı için tribünlerin tamamen dolacağını düşünüyorum. Taraftarımız belki de yarın en ön planda yer alacak. Bundan önce bizim takım olarak taraftarlara bir sinyal vermemiz lazım ki bize olan destekleri daha da artsın. Dolayısıyla biz sahada savaşıp, elimizden gelen her şeyi göstermeliyiz ki, taraftarımız da bize bu desteği sağlasın."

- Rodriguez: "Grubun favorisi Atletico Madrid"

Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferlerinden İspanyol futbolcu Jose Rodriguez, bugün karşılaşacakları Atletico Madrid'in grupta favori olduğunu kaydetti.

Diğer gruplara oranla biraz daha avanajlı olduklarını ancak her şeye rağmen güçlü rakiplerle karşı karşıya geleceklerini vurgulayan Rodriguez, "Atletico Madrid grupta favori. Gruptan çıkabilmek için Benfica ile çekişeceğimizi düşünüyorum. Atletico Madrid, İspanya'nın en iyi takımlarından bir tanesi. Kesinlikle oyunun içinde devamlı konsantre olmamız gerekiyor. Özellikle ligde yaptığımız hataları onlara karşı tekrarlamamamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'ı tercih etmesindeki en önemli etkenlerden birinin, Şampiyonlar Ligi'nde yer alması olduğunu aktaran İspanyol futbolcu, şöyle konuştu:

"Şampiyonlar Ligi'nde oynamak bir futbolcu için tabii ki çok önemli bir rüya. Benim Galatasaray'ı seçmemdeki en büyük sebeplerden biri buydu. Sneijder, Podolski, Selçuk, Muslera gibi çok kaliteli oyuncuların olmasının da katkısı oldu. Burada olmamın en önemli sebeplerinden biri de Şampiyonlar Ligi havasını tekrar soluyabilmekti."

- Yasin: "İyi bir gruba düştük"

Sarı-kırmızılı oyunculardan Yasin Öztekin, Atletico Madrid, Benfica ve Astana takımları ile eşleştikleri C Grubu'yla ilgili olarak, "İyi bir gruba düştük. Barcelona, Bayern Münih gibi daha güçlü takımların olduğu gruplar vardı. Bir üst tura çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

"Devler Ligi"nde geride kalan sezonun kendileri için iyi geçmediğini hatırlatan Yasin, "Bu sene hedeflerimiz büyük. Şampiyonlar Ligi'nde her maça 3 puan için çıkmak istiyoruz. Çok zor maçlar olacaktır ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Rakipleri Atletico Madrid'in son yıllarda Avrupa'da başarılı bir takım olduğuna dikkati çeken sarı-kırmızılı oyuncu, "Ama benim istediğim bir takımdı. Elimizden gelenin en iyisini yapmak, takım olarak iyi oynamak ve seyircimizin de desteğiyle 3 puanı almak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sneijder: "Şampiyonlar Ligi çok farklı bir kulvar"

Galatasaray'ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile yapacakları maçta rakiplerinin favori olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun da katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sneijder, "Yarın Atletico Madrid'in favori olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda yarı finaller ve finaller oynayan bir takımdan bahsediyoruz. Yarın sahamızda oynayacağız ve taraftarımızın da desteğiyle özellikle Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi maçlar çıkartıyoruz" diye konuştu.

Sneijder, Atletico Madrid'in zorlu ve güçlü bir takım olduğuna vurgu yaparak, "Atletico Madrid, sadece grubumuzda değil, Şampiyonlar Ligi'nin tamamının önemli takımlarından bir tanesi. Bu konuda hocaları Simeone'ye hakkını teslim etmek lazım. Çünkü çok güçlü bir takım oluşturdu" ifadelerini kullandı.

Rakiplerinin UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek güçte olduğunu belirten deneyimli futbolcu, "Bireysel ve takım olarak çok iyiler. İşimiz çok zor ama biz de başarıya aç ve hevesliyiz. Atletico Madrid gibi bir takıma karşı başlamak, belki bizim için daha iyi olacak" şeklinde görüş belirtti.




Şampiyonlar Ligi çok farklı bir kulvar

Wesley Sneijder, Spor Toto Süper Lig'e iyi başlayamadıklarını aktararak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çok farklı bir atmosferde geçtiğini söyledi.

Avrupa kupası maçlarında sahalarında çok iyi oynadıklarını belirten Hollandalı yıldız, şöyle devam etti:

"Süper Lig'e iyi başlamadık ama Şampiyonlar Ligi başka bir kulvar. Özellikle evimizde çok iyi oynuyoruz. Çünkü taraftarımız yanımızda oluyor. Onların desteğiyle çok iyi maçlar çıkartıyoruz. Zor bir maç olacak çünkü Atletico Madrid iyi, sert ve son yıllarda kendini çok geliştirmiş bir rakip. Biz de çok iyi bir takımız. Ligde iyi başlamadık ama bu sadece bizim suçumuz değil. İyi bir takımız ve bunu burada tekrar göstereceğiz. Maça kazanmak için çıkacağız."

Sözleşme uzatıp uzatmadığıyla ilgili sorular üzerine Hollandalı futbolcu, "Yarın çok önemli bir maçımız var. Öncesinde bu konuyla ilgili bir cevap vermek istemiyorum. Zaten bu sizden çok beni ve takımı ilgilendiriyor. Ben de işime konsantre olmak istiyorum. Burada çok mutlu olduğumu birçok kez dile getirdim. Şu anda sadece maçı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

- "Büyük bir kulüp ve iyi bir takımız"

Galatasaray'ın büyük bir kulüp olduğuna değinen Sneijder, kötü başladıkları geçen sezonu da çevirerek, şampiyon tamamladıklarını hatırlattı.

Söylentilerin aksine takım içinde çok iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu anlatan tecrübeli futbolcu, "Büyük bir kulüp ve iyi bir takımız. Bunu geçen sezon gösterdik, yine göstereceğimizi düşünüyorum. Geçen sezona da kötü başlamıştık fakat çok çalıştık, beraber hareket ettik ve iyi bir ekip olduk. Takım içinde kavgalar olduğu yönünde dedikodular oldu ama bunlar sadece basının çıkardığı şeylerdi. Kötü başladığımız sezonu çevirdik, bunu bu sene de yapacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın yeni transferlerinden İspanyol Jose Rodriguez hakkındaki görüşleri de sorulan Sneijder, "Jose, genç ve çok yetenekli bir oyuncu. Yeni bir ülkede yaşıyor. Yeni bir kültüre adapte olmaya çalışıyor. Şu anda bazı zorluklar yaşıyor ama üstesinden geleceğini düşünüyorum. Ben de potansiyele sahip bir oyuncunun aramıza güçlü şekilde katılması için elimden geldiğince kendisine yardımcı olmaya çalışıyorum" açıklamasında bulundu.

Süper Lig'de hakem kararlarına çok fazla itiraz ettiğinin belirtilmesi üzerine sarı-kırmızılı futbolcu, "Herkes hata yapıyor. Bu mesleğimizin bir parçası. Bazen verilen kararlardan dolayı mutlu olmuyorum. Fakat bunları şu anda telaffuz etmek bir hata olur. Çünkü ceza verirler ve bunu istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"Sonuçlar kötü ama futbolumuz değil"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın karşılaşacakları İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'in favori olduğunu ancak her zaman favorilerin kazanmadığını söyledi.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen ve oyunculardan Wesley Sneijder'in de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, "Son yıllara baktığımızda Atletico Madrid'in favori olması kaçınılmaz ama her zaman favoriler kazanmaz. Bunu unutmamak lazım" dedi.

Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımın "Devler Ligi"nde birçok başarıya imza attığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Geçmişimizde birçok başarımız ve son yılda bunu sahaya yansıtamamış olsak da Şampiyonlar Ligi'nde farklı bir kimliğimiz var. Yarın taraftarlarımızla farklı bir atmosferde, farklı bir Galatasaray sahada olacak. Rakibimizin teknik direktörü Simeone'yi tebrik ediyorum ve saygı duyuyorum. Son yıllarda yaptıkları iş, son derece mükemmel. Kimle oynayacağımızın farkındayız. İşimiz kolay olmayacak."

Atletico Madrid'e karşı savunma yönünde özel önlemler alacaklarını dile getiren genç teknik adama, "Karşımızda Atletico Madrid var. Çok ciddi anlamda dikkat edilmesi gereken bir ekip. Önlemleri düşünürken, kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Tamamen Atletico Madrid'e yönelik bir kadroyla çıkacağımı kimse düşünmesin. Tabii ki onları da göz ardı etmiyoruz. İyi bir takım olduklarını ve kaliteli oyunculara sahip olduklarını biliyoruz. Onlara da önlemlerimiz olacak" diye konuştu.

- "Sonuçlar kötü ama futbolumuz değil"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamzaoğlu, ligde oynadıkları karşılaşmalarda kötü sonuçlar almalarına rağmen futbol olarak iyi olduklarını belirtti.

Hızlı, rakip alanda baskılı bir futbol anlayışları olduğundan bahseden Hamza Hamzaoğlu, şöyle devam etti:



"Sezona sonuç olarak kötü başladık ama futbol olarak çok da kötü olduğumuzu düşünmüyorum. Hızlı, rakip alanda ve baskılı oynamaya çalışan bir takımız. Bunun için zaman zaman pozisyonlar veriyoruz ama birçok da pozisyon üretiyoruz. Bugüne kadar Torku Konyaspor maçı hariç bunları gole çevirmeyi başaramadık. Böyle oynamaya devam edersek sonucun da geleceğini biliyoruz. Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Bu yolda da emin adımlarla ilerleyeceğiz."

Sezon başında Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Galatasaray'ın eski kaptanlarından Arda Turan sayesinde rakiplerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Hamzaoğlu, "Arda'nın Atletico Madrid'de oynaması bizim de yakından takip etmemizi sağladı. Rakibimizin son senelerdeki çıkışı hakkında bilgi sahibiyiz" diye konuştu.

Hamzaoğlu, futbolcularının maç seçtiği şeklindeki eleştiri üzerine, "Zaman zaman oyuncular bazı maçlara farklı konsantre olurlar. Bu insanın elinde olan bir şey değildir. Siz istediğiniz kadar konsantre olmak isteyin bazı şartlar sizi uzaklaştırır. Real Madrid maçında farklı bir konsantrasyonla oynadık. Yarın da farklı bir konsantrasyonla sahada olacağız ama oynadığımız her maç bizi sonuca götürecek" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın rakibi Atletico Madrid, son yıllarda çıkışta

 
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk haftasında yarın karşılaşacağı İspanya'nın Atletico Madrid takımı, son yıllarda gösterdiği çıkışla dikkati çekiyor.

Başkent Madrid'in La Liga'da mücadele eden iki önemli takımından birisi olan Atletico Madrid, 1903 yılında kuruldu. Tarihinde önemli başarıları bulunan Atletico Madrid, Arjantinli teknik direktör Diego Simeone'nin gelişiyle İspanyol futbolunda tekrar söz sahibi takımlardan biri oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1973-1974 ve 2013-2014 sezonlarında final oynayan Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarında şampiyonluğa ulaştı. İspanyol temsilcisi, 2010 ve 2012 yıllarında oynadığı UEFA Süper Kupa maçlarını da kazanarak, bu kupayı 2 kez müzesine götürdü. Atletico Madrid ayrıca 1961-1962 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı da kazanma başarısı gösterdi.

Madrid ekibi, son olarak çeyrek final gördüğü Şampiyonlar Ligi'nde bu zamana kadar çıktığı 88 maçta 45 galibiyet, 22 beraberlik, 21 mağlubiyet aldı.

La Liga'da ise sonuncusu 2013-2014 sezonunda olmak üzere 10 şampiyonluk yaşayan Madrid ekibi, geçen sezonu Barcelona ve Real Madrid'in arkasında, 78 puanla 3. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde etti.

- La Liga'da 3 maçta 2 galibiyet aldılar

Atletico Madrid, 3. haftası geride kalan La Liga'da sezona iyi bir giriş yaptı.

Sezona Las Palmas'ı 1-0 yenerek başlayan Madrid ekibi, ikinci haftada ligin güçlü ekiplerinden Sevilla'yı 3-0'lık skorla geçti. Ligin 3. haftasında son şampiyon Barcelona'yı konuk eden Atletico Madrid, sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Yaptığı 3 maçta 5 gol atıp 2 gol yiyen İspanyol temsilcisinin attığı gollerin farklı oyunculardan gelmesi dikkati çekti. Madrid ekibinde bu sezon Griezmann, Koke, Gabi, Martinez ve Fernando Torres gibi önemli futbolcular rakip fileleri havalandırdı.

- Galatasaray'a karşı yenilgisi bulunmuyor

Atletico Madrid, resmi maçlarda Galatasaray ile 4 kez karşı karşıya gelirken, bu maçların hiç birinde yenilmedi.

UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1973-1974 sezonunda sarı-kırmızılılarla deplasmanda 0-0 berabere kalan İspanyol temsilcisi, evinde rakibini 1-0 yendi.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2009-2010 sezonunda Galatasaray ile eşleşen Atletico Madrid, sahasında 1-1 berabere kaldığı Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

- Arda Turan'ı kaybettiler ancak önemli transferler yaptılar

Atletico Madrid'in sezon öncesi en büyük kaybı, Barcelona'ya giden milli futbolcu Arda Turan oldu.

İspanyol ekibi buna karşın, forvet hattına Porto'dan Jackson Martinez, Villarreal'den Luciano Vietto, savunmaya Fiorentina'dan Stefan Savic, Chelsea'den Filipe Luis, orta sahaya Monaco'dan Yannick Ferreira Carrasco ve Vitoria Guimaraes'ten Bernard Mensah transferleri için yaklaşık 120 milyon avro ödedi.

Yeni transfer Mensah'ı Getafe'ye kiralayan Atletico Madrid, ayrıca kadrosundan önemli isimlerle de yollarını ayırmak zorunda kaldı. Başkent temsilcisinde, Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın yanı sıra Raul Jimenez, Mario Mandzukic, Miranda, Mario Suarez ve Raul Garcia başka takımlara gitti.

Kalesini Jan Oblak'ın koruduğu Atletico Madrid'de savunmada Diego Godin, orta sahada kaptan Gabi, Koke, hücumda Martinez ile Vietto'nun yanı sıra Antoine Griezmann ve Fernando Torres önemli isimler olarak dikkati çekiyor.

- UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosu


Atletico Madrid'in Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya bildirdiği kadro şöyle:

Kaleciler: Miguel Angel Moya, Jan Oblak, Bernabe Barragan

Savunma: Diego Godin, Filipe Luis, Guilherme Siqueira, Stefan Savic, Jesus Gamez, Lucas Hernandez, Juanfran, Jose Maria Gimenez

Orta saha: Tiago, Koke, Antoine Griezmann, Oliver Torres, Gabi, Angel Correa, Saul Niguez, Thomas Partey

Forvet: Fernando Torres, Jackson Martinez, Yannick Ferreira Carrasco, Luciano Vietto

Şampiyonlar Ligi'nde grup eşleşmeleri şu şekilde;

A Grubu: Paris Saint-Germain (Fransa), Real Madrid (İspanya), Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Malmö (İsveç)
 
B Grubu: PSV Eindhoven (Hollanda), Manchester United (İngiltere), CSKA Moskova (Rusya), Wolfsburg (Almanya)
 
C Grubu: Benfica (Portekiz), Atletico Madrid (İspanya), Galatasaray (Türkiye), Astana (Kazakistan)
 
D Grubu: Juventus (İtalya), Manchester City (İngiltere), Sevilla (İspanya), Borussia Mönchengladbach (Almanya)
 
E Grubu: Barcelona (İspanya), Bayer Leverkusen (Almanya), Roma (İtalya), BATE (Belarus)
 
F Grubu: Bayern Münih (Almanya), Arsenal (İngiltere), Olympiakos (Yunanistan), Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
 
G Grubu: Chelsea (İngiltere), Porto (Portekiz), Dinamo Kiev (Ukrayna), Maccabi Tel Aviv (İsrail)
 
H Grubu: Zenit (Rusya), Valencia (İspanya), Olympique Lyon (Fransa), Gent (Belçika)
 
2015-2016 sezonu finali, İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda oynanacak.


Son Güncelleme: 15.09.2015 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.