Kurucu başkan Işıl'ın mezarı Karşıyaka'ya getirilecek

TÜRKİYE'de 100 yılı geride bırakan sayılı kulüplerden biri olan Karşıyaka'nın kurucu başkanı Zühtü Işıl'ın kabrini Bornova Hacılarkırı Mezarlığı'ndan Karşıyaka'ya taşımak için çalışma başlatıldı. Fikri ortaya atan eski...

30 Nisan 2015 Perşembe 14:13
Kurucu başkan Işıl'ın mezarı Karşıyaka'ya getirilecek






TÜRKİYE'de 100 yılı geride bırakan sayılı kulüplerden biri olan Karşıyaka'nın kurucu başkanı Zühtü Işıl'ın kabrini Bornova Hacılarkırı Mezarlığı'ndan Karşıyaka'ya taşımak için çalışma başlatıldı. Fikri ortaya atan eski yöneticilerden Ahmet Diker, "Işıl'ın ailesinden de onay aldık. Kabri, Soğukkuyu'ya taşımayı planlıyoruz. Soğukkuyu Mezarlığı gömüye kapalı ancak yine de pek çok uygun alan var. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan onay istiyoruz" şeklinde konuştu.
Karşıyaka'yı bir grup arkadaşı ile birlikte 1 Kasım 1912'de kuran Kurtuluş Savaşı gazisi Işıl, 30 yıl önce, 22 Nisan 1985'te vefat etti. Işıl'ın mezarını yaptıran Karşıyakalılar, kurucu başkanı her yıl 22 Nisan'da anıyor.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.