Letonya-türkiye Maçının Ardından

  Hakan TARHAN ,RİGA- Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Letonya maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fatih Terim basın toplantısına Letonya'nın A Milli Takım 1-'1lik skorun tesadüf olduğunu...

14 Ekim 2014 Salı 01:25
Letonya-türkiye Maçının Ardından






 

Hakan TARHAN ,RİGA-

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Letonya maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fatih Terim basın toplantısına Letonya'nın A Milli Takım 1-'1lik skorun tesadüf olduğunu belirterek, "Maçtan sonra 1-1'e bayram ettiklerine göre ne kadar tesadüfi olduğu açık" dedi.

Milli Takım'ın, Letonya karşısında öne geçtikten sonra kazanamamasının bir hata olduğunu belirten Terim, oyuncu seçimini kendisi yaptığı için bu hatanın da kedisine ait olduğunu söyledi.

Kazanmamız gereken bir maçı kazanamadığımızı belirten Terim, "Maçın yorumu, kazanmalıydık. 1-1'lik beraberlik bizim işimize gelmez, ama kazanamadık. Oyncularım ellerinden geleni yaptılar. Oynatma, seçim bana ait olduğuna göre hata da bana aittir. Ben onlara güvendim, ama olmuyor. Kaçırıyoruz, kalemize gelmeden gol yiyoruz. Bunlar devam ettiği sürece de kabahati kendimde ararım. Bu kadar pozisyona giriyorsanız, kazanmalısınız. Dolayısıyla bu vebal, bana aittir" dedi.

Takım olabilmek için süre gerektiğini ifade eden Terim, "Bir takım olmak için bir süre gerekir. Değişimde bazı şeyler de gösteriyorsunuz, bizde ne sabır ne bekleme var ki biz de öyle bir şey istemedik açıkcası. Son 4 günde, iki kazanabileceğimiz maçı maalesef 1 puanla bitirdik. Bu bizim için güzel bir şey değil. Türkiye için başarı değil. Aramızda çok fark var, bu farkı da sahada gösteriyorsunuz. Burada Türk Milli Takımı 1-0 öne geçtikten sonra, burayı 3 puanla kapamalıdır."şeklinde konuştu.

Daha çok mücadele etmeleri gerektiğini altını çizen Terim, "Sadece gol yemek değil. Oyunu daha takım gibi oynamalıyız. Mesela zaman zaman müthiş bir oyun var. Bunu daha uzun dakikalara yaymak zorundayız. Maalesef, burada seçim benim olduğu için ben hatalıyım. Daha çok mücadele, daha çok takım olmak bizi başarıya götürür" dedi.

A Milli Futbol Takımı'ın bir puanla grubun sonunda yer almasıyla ilgili olarak Fatih Terim"Böyle bir manzarayı beklemek mümkün değil. Gruplar çekildiğinde grubun sert olduğunu ifade ettim; ama bu manzarayı ne bekledim, ne ümit ettim ne de düşündüm. Ancak seçen benim, oynatan benim, doğal olarak da hata benim. Oyuncularım oynuyor, atıyor, atamıyor veya yiyor. Açıkçası bu durumdan dolayı üzgünüm. Hiç kimsenin beklemediği kadar canımın yandığı da açık. Ben aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'nun Türkiye futbol direktörüyüm. Sonuç olarak hem buna hem de Türk futbolunun genel sıkıntılarına çareyi de benim bulmam lazım. Hakikaten bu gece bir başlangıç yapabilirdik. Letonya ile berabere kalmanın özrü yok. Bunu kabullenemem. Bir yanlışımız ve eksiğimiz var" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.