Trabzonspor Başkan Yardımcısı kulüplere bağımsız denetim kurumu istedi

TRABZONSPOR'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yüksek bütçeli transferler konusunda görüş ayrılığına düştüğü ileri sürülen Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, spordaki ekonominin düzeltilmesi için kulüplerin mali yapılarını...

08 Ocak 2015 Perşembe 12:41
Trabzonspor Başkan Yardımcısı kulüplere bağımsız denetim kurumu istedi






TRABZONSPOR'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yüksek bütçeli transferler konusunda görüş ayrılığına düştüğü ileri sürülen Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, spordaki ekonominin düzeltilmesi için kulüplerin mali yapılarını denetleyecek, bağımsız bir kamu kurumu niteliğinde yapı oluşturulması gerektiğini söyledi.
Özellikle Bursasporlu Ozan Tufan'a 8 milyon euro bonservis bedeli verilmesine karşı çıktığı iddialarıyla gündeme gelen Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, yazılı bir açıklama yaptı. Kulüplerin bütçelerine paralel bir sporcu kadrosu kalitesi ortaya koyamadıklarının altını çizen Üstünsalih, "Bu hastalık giderek kulüplerimizi yatağa düşürür noktaya gelmiştir. Bütçe-kalite problemi bir yana hemen hemen tüm kulüplerimiz mali olarak tıkanma noktasına gelmiş, sportif başarılar bile mali görünümdeki bozulmaları saklayamaz hale gelmiştir" dedi.
"SPOR DENETLEME VE DÜZENLEME KURUMU GEREKLİ"
Federasyonun seçilememe korkusu ve baskısıyla kulüplerin sorunlarına uzak durduğunu da vurgulayan Üstünsalih, şunları söyledi:
"Hem kulüp hem de federasyon yönetimleri, seçilmeme dışında hukuki ve cezai sorumluluk taşımadıkları için, sonuçları kendilerini bağlamayan gerçekçi olmayan kararlar alabilmektedir. Özellikle ekonomik ve mali açıdan seçimle oluşan yönetimlerin alacakları kararların sınırlarını belirleyecek, kurallar koyacak, denetleyecek ve düzenleyecek, harcamadan borçlanmaya kadar bir spor denetleme ve düzenleme kurumuna ihtiyaç var. Bu üst yapı Türkiye'deki diğer üst yapılar gibi özerk, atanmış ve uzman personelden oluşmalı ve kendi mevzuatını yapabilmelidir. Bu konuda Türkiye kulüp iflasları yaşamadan hızlı hareket etmeli, hastalanmış kulüp ekonomileri bir an önce karantina altına alınıp tedavi edilmelidir. Üstelik spor kulüplerinin ekonomik buhranları taraftar etkisiyle neredeyse tüm halkımızın ortak tutkusu ve duygularının da buhranına sebep olacağından önemli bir sosyal problem de yaratmış olacaktır. Başarının da ötesinde Türk sporunun kurumlardan ziyade kurumsallaşmaya, uluslararası standartlarda normlara ve bağımsız etkin denetim ve düzenlemeye ihtiyacı vardır."

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.