Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel: "inşallah Finale Kadar Giden Bir Yolumuz Olur"

Ercan ATA/ANKARA, () - TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, "Bütün maçlarımızın zor geçeceği açık. İnşallah 2010'da A Milli Erkek Basketbol Takımı gibi finale kadar giden bir yolumuz olur diye ümit ediyorum"...

28 Eylül 2014 Pazar 21:55
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel:






Ercan ATA/ANKARA, () - TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, "Bütün maçlarımızın zor geçeceği açık. İnşallah 2010'da A Milli Erkek Basketbol Takımı gibi finale kadar giden bir yolumuz olur diye ümit ediyorum" dedi.

2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu mücadelesinde Türkiye, Kanada'yı 55-44 mağlup ederek, çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa ve Kanada'yı yenmeyi hedeflediklerini ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'nin zor bir grupta olduğunu belirten Demirel, şöyle devam etti:

"Fransa ve Kanada gerçekten birbirinden güçlü ekipler. İlk maçta Fransa'yla başlayarak, oldukça stresli bir dünya şampiyonası başlangıcı yaptık ama kızlar gerçekten çok istiyorlardı, çok çalıştılar. Biraz zor oldu belki. Kanada galibiyetiyle beraber Mozambik maçına bir gün dinlenme şansımız olacak. İnşallah grup birincisi olarak İstanbul'a gideceğiz. Tabii çeyrek finalde rakibimizin kim olduğunu bilmiyoruz ama kim olursa olsun bir gün dinlenme avantajını da kullanarak, yarı finale yükseleceğimizi düşünüyoruz. Bütün maçlarımızın zor geçeceği açık. İnşallah 2010'da A Milli Erkek Basketbol takımı gibi finale kadar giden bir yolumuz olur diye ümit ediyorum."

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı organize eden Türkiye'nin büyük bir sınav verdiğine dikkat çeken Demirel, "Ankara'da basketbolseverler 2010'da olduğu gibi ve 2012'de olimpiyat elemelerinde olduğu gibi gerçekten Türk Basketbol Milli Takımı'na çok büyük destek veriyorlar. Bugün ve dün bunun örneğini yaşadık. Mozambik maçında da aynısının olacağını düşünüyorum. Seyircimizin verdiği pozitif enerjiyle takımımız sonuna kadar mücadele ediyor ve maçları kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapıyorlar" diye konuştu.

IŞIL ALBEN: "SAVUNMADA ÇOK AZ SAYI YİYEN TAKIMIZ"

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncusu Işıl Alben ise Fransa ve Kanada maçında müthiş bir savunma yaptıklarını belirterek, "Hepimiz çok iyi mücadele ettik ancak hücum gücümüzü biraz daha yukarı çıkarmamız gerekiyor. Şu durumda istediğimiz oyunu oynayamıyoruz. Ankara seyircisi gerçekten müthiş bir destek veriyor. Şu anda kadar şampiyonanın en az sayı yiyen takımıyız. Bu da taraftarımız sayesinde oluyor. Gerçekten basketbolla çok ilgililer. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Her maç çok önemli. Her kıtanın en önemli ülkelerine karşı mücadele ediyoruz. Mozambik de atletik bir takım, bunun farkındayız. Yarın maçımız yok, dinleniyoruz. Sonrasında Mozambik kayıpsız yenmeyi umuyoruz" dedi.

Alben, "Ankara'da müthiş bir atmosfer var. Savunmadaki direncimizi ben taraftara bağlıyorum. Özellikle 4. periyotta 'Dağ başını duman almış' söylemesi bizi çok motive etti" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.