ABD insansız hava aracı Adana'da düştü

İncirlik'ten havalanan Amerikan ordusuna ait bir insansız hava aracı İHA, Adana yakınlarında Başkan Sözlü'nün babasına ait tarlaya düştü. İHA'nın düştü tarlada yangın çıktı.

18 Ağustos 2017 Cuma 01:44
ABD insansız hava aracı Adana'da düştü






ABD insansız hava aracı Adana'da düştü

İncirlik'ten kalkan Amerikan ordusuna ait bir insansız hava aracı, Adana'da Cokçapınar Köyü'nde ekili alana büyük bir gürültü ile düştü. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de köyü olarak bilinen Çokçapınar'da İHA'nın düştüğü tarlanın Sözlü'nün babasına ait olduğu ortaya çıktı. Gazeteci Lütfi Küpeli'ye ait Güneyinsesi.com haber sitesinde yer alan bilgiye göre, ABD ordusunun kullandığı insansız hava aracının düşmesinin ardından çıkan yangın Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü öğrenildi.

VALİLİK DOĞRULADI

Bu arada Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ABD'ye ait bir insansız hava aracının Ceyhan ilçesinde bir tarlaya düştüğü bilgisini doğruladı.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD’ye ait bir insan hava aracının ilçeye bağlı Çokçapınar köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü söyledi.

Olayda ölen veya yaralanan olmadığını belirten Demirtaş, olayla ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti.

Öte yandan, insansız hava aracının düştüğü tarlada yangın çıktığı, yangının söndürülmesi için bölgeye itfaiye sevk edildiği öğrenildi. İHA'nın düştüğü tarlada çıkan yangın söndürüldü.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri İHA'nın düştüğü alanı kordon altına aldı. Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Günüç olay yerinde incelemelerde bulundu.
Anahtar Kelimeler:
Adana
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.